Zo krijg je het voor elkaar: Je kleine kamer inrichten

0
645

Heb jij maar een kleine kamer? Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het is om dit goed in te richten. Je wil er natuurlijk zoveel mogelijk in kwijt, maar je wel nog een beetje normaal kunnen bewegen. Gelukkig zijn er een aantal trucjes en handigheidjes waarmee je veel ruimte kunt besparen in je kamer. In deze blog vertel ik je mijn handigste tips. Wie weet helpt dit je met de indeling van jouw kamer!

Handige opbergers

Zoals ik al zei, je wil dat je je nog een klein beetje kunt bewegen in je kamer. Een kleine kamer staat echter al gauw vol. Dit komt door allerlei kleine losse spulletjes die je eigenlijk nergens goed kwijt kan. Gelukkig is dit probleem snel verholpen door het gebruiken van handige opbergers! Er zijn allerlei soorten opbergers verkrijgbaar die ruimte kunnen besparen. Een van mijn handigste opbergers zijn de lades onder mijn bed. Ik koos expres voor een bed met een hoog frame, zodat ik hier lades onder kon plaatsen. Dit is enorm handig, want ik kan heel veel spullen in kwijt. Zo heb ik hier kleding, schoolspullen en schone handdoeken en dekbedovertrekken in liggen. Naast dat het veel ruimte bespaart, zorgen opbergers ook voor een netter gevoel. Heb jij bijvoorbeeld veel losse spullen zoals notitieboeken of make-up rondslingeren? Als je deze in een schattig mandje of doosje doet, lijkt je kamer ineens een stuk meer opgeruimd.

Werk in de hoogte

Aan de hoeveelheid vierkante meters in je kamer kun je natuurlijk niks veranderen. Wel kun je veranderen hoe je met deze vierkante meters omgaat. Benut jij namelijk al optimaal de ruimte van je muren? Ik deed dit eerst zeker niet, maar hier heb ik inmiddels verandering in gebracht. Zo kun je bijvoorbeeld een plank maken van spaanplaat en deze aan je muur bevestigen. Spaanplaat is makkelijk te bewerken, dus je kunt dit waarschijnlijk helemaal zelf doen. Door meerdere planken aan je muur te hangen, heb je ineens veel opbergruimte erbij gekregen. Hier kun je dingen opleggen als je studieboeken, sieraden of decoratie die je anders nergens kwijt kan. Een ander voorbeeld van in de hoogte werken, is het op elkaar plaatsen van twee ladekastjes. Dit is heel simpel: Koop twee dezelfde ladekastjes en zet deze op elkaar. In de breedte kost het geen extra ruimte, maar je hebt er ineens wel veel kast lades bij! Ook hier kan je dan weer van alles in kwijt waar je eerst geen plek voor had.