Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Zo geef je een moderne look aan een oud huis

Als je in het centrum van steden zoals Amsterdam en Utrecht op zoek gaat naar een huis, zul je zien dat deze huizen allemaal redelijk oud zijn. Tenzij ze pas nog gerenoveerd zijn, zul je door het hele huis sporen van ouderdom zien. Als je hier voor langere tijd gaat wonen, wil je het natuurlijk wel een beetje opknappen. Maar hoe doe je dit nou zonder het hele huis te hoeven renoveren? In deze blog vertel ik een aantal tips over hoe je een oud huis weer zo goed als nieuw kan laten lijken.

Een frisse basis

Een ding waaraan je vaak de ouderdom van huizen kan zien, is de staat van de muren en het plafond. Vaak is de verf een beetje verkleurd, zitten er vlekken op het plafond of is het behang versleten. Een goede start voor een opknapbeurt is dus het opnieuw verven van de muren en het plafond. Dit is een flinke klus, maar je zult versteld staan van het resultaat. Het is ongelofelijk wat een klein likje verf of stuk behang kan doen voor een woning. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de vloer. Is de vloerbedekking of het laminaat versleten? Ga dan snel naar de bouwmarkt voor iets nieuws. Frisse en nette muren en vloeren kunnen je huis meteen als nieuw laten lijken.

Simpele aanpassingen

De keuken en badkamer zijn ruimtes die er bij oude huizen vaak ook echt een beetje oudbollig uitzien. Zo hebben badkamers vaak nog een oud ligbad, terwijl een douche tegenwoordig veel gebruikelijker is. Vind jij het ook prettiger om te douchen in plaats van in bad te gaan? Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor zonder dat je een hele nieuwe douche hoeft te plaatsen. Je kunt namelijk gewoon een badwand bevestigen aan je bad. Hierdoor creëer je eigenlijk een douche en bad in 1, hoe handig is dat! Mocht je dan nog een keer lekker willen relaxen in bad, dan kan dat gewoon nog steeds!

De finishing touch

Wat veel mensen onderschatten, is de kracht van details. De ouderdom van een huis kun je namelijk ook vaak zien aan kleine dingetjes, zoals oude deurknoppen en verkleurde lichtknopjes. Dit zijn dingen die je heel makkelijk kunt vervangen om een meer moderne look te geven aan je huis. Heb jij bijvoorbeeld hele kitsch deurknopjes aan de keukenkastjes zitten? Deze kun je heel makkelijk eraf draaien en vervangen door meer moderne deurknopjes. Je budget hoeft hier niet heel groot voor te zijn en het is zo makkelijk dat je het gewoon zelf kunt doen.

Similar Articles

Populair