Zo ga jij je winterdip tegen!

0
719
triptime

De zomer is bijna weer voorbij – altijd een treurige aangelegenheid. Geen zon meer die je vrolijk maakt, je moet weer beginnen met school of werk, en de feestdagen zijn nog net iets te ver weg om je daar vast op te verheugen. Dat gat tussen de zomer en de feestdagen zorgt voor veel mensen voor de zogeheten winterdip – je bent sip, moe, hebt bijna geen motivatie. En elke keer áls je dan iets wil gaan doen, moet het weer net gaan regenen buiten. Hoe ga je dat tegen? Wij zetten hier de beste tips voor je op een rijtje!

Maak het knus!

Om het meeste uit het herfst- en winterseizoen te halen, moet je de goede dingen eraan benadrukken. Ja, het wordt veel en veel eerder donker, en blijf ’s ochtends langer donker zodat jij op een lange werkdag misschien wel nooit zonlicht ziet. Maar – het voordeel is, dat is een goed excuus om overal lichtsnoeren op te hangen, kerstlampjes, kaarsjes, noem maar op. Dat staat veel gezelliger dan een zonnige kamer, eigenlijk. Een kaarsje aan, glitterende lichtjes langs de muur, een lekker kopje warme chocomel met slagroom terwijl er een stoofpotje pruttelt op het vuur – dat zijn de dingen die het het waard maken dit seizoen!

Kijk je uit naar halloween, kerst of oud en nieuw? Haal ook daar dan zoveel mogelijk uit. Begin lekker vroeg met je versieringen, het plannen van je outfits, noem maar op. Al ben je drie maanden te vroeg, dat enthousiasme heb je nodig om je door deze lange, koude maanden heen te slepen!

Vind iets om naar uit te kijken

En dat brengt ons bij het volgende punt. Want ook de feestdagen vliegen helaas weer zo voorbij net als de zomer deed, en dan is het januari, nog steeds ijskoud, en het volgende wat je hebt om naar uit te kijken is de zomervakantie. Dat duurt nog wel even! Zorg er dus voor dat je steeds iets kleins hebt om naar uit te kijken. Plan alvast een leuk avondje met vrienden voor over een maand, zodat je het tegen die tijd niet vergeet. Ga op zoek naar concertkaartjes. Of boek alvast je vakantie! Bij Triptime vind je bijvoorbeeld al veel mooie trips voor mooie prijzen, of dat nou in februari is of alvast voor volgende zomer. Want niets doet een mens zo goed als vakantie, en de voorpret hoort daar ook bij – dus maak die zo lang mogelijk!