Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Zelf een epoxy vloer leggen

Epoxy vloeren bestaan uit twee onderdelen en zie je vaak terug in garages, kelders etc. het is natuurlijk heel goed mogelijk om een epoxy vloer professioneel te laten plaatsen maar voor de echte doe het zelf fanaat is het ook mogelijk een vloer te leggen. Duurzaamheid en hun niet-ontvlambare aard maken vloeren met epoxycoating een goede keuze voor garages en werkruimtes in de kelder. Ze zijn sterk genoeg om gevallen elektrisch gereedschap te weerstaan, dragen het gewicht van rollende en geparkeerde auto's en zijn bestand tegen allerlei soorten gemorste vloeistoffen. Als ze op de juiste manier worden aangebracht, kunnen epoxy-vloerafwerkingen wel 20 jaar meegaan. Je kunt op verschillende plekken epoxy giethars kopen.

Kies de juiste epoxy

Epoxy vloerverven zijn taaie verven op harsbasis die in twee afzonderlijke delen worden gemengd die voor het aanbrengen met elkaar worden gemengd. Er zijn drie verschillende soorten epoxyverf: vaste verf, op oplosmiddelbasis en op waterbasis.

Vaste epoxy: Epoxy die vast is, is de zuiverste vorm van epoxy. Het bevat geen oplosmiddelen die verdampen. Deze producten zijn duur en moeilijk hanteerbaar omdat ze zeer snel uitharden. Deze afwerking moet worden aangebracht door een professional.

Epoxy op oplosmiddelbasis: Epoxy op oplosmiddelbasis bevat 40 tot 60 procent vaste stoffen. Ze dringen het betonoppervlak binnen en hechten goed. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Omdat de oplosmiddelen krachtig en potentieel gevaarlijk zijn, moet u een gasmasker dragen bij het aanbrengen van de afwerking. U moet ook de garage ventileren en mensen en huisdieren uit de buurt van de garage houden.

Epoxy op waterbasis: net als expoxy's op oplosmiddelbasis, bevatten epoxy's op waterbasis ook 40 tot 60 procent vaste stoffen. Het voordeel van dit type epoxy is dat er geen gevaarlijke dampen van oplosmiddelen ontstaan. Deze epoxyafwerkingen worden in de meeste thuiscentra en bouwmarkten verkocht en worden steeds populairder als alternatieven voor afwerkingen op basis van oplosmiddelen.

Voorgekleurde en metallic epoxy-vloercoatings breiden de decoratiemogelijkheden uit – vooral als het gaat om stijlvolle vloeren binnen en buiten woonruimtes. Sommige epoxy-vloercoatingsystemen leveren gekleurde vlokken, die worden verspreid wanneer de tweede coatinglaag wordt aangebracht, om gespikkelde patronen in het oppervlak te creëren.

Onderhouden

Stofzuig of veeg vuil op, veeg gemorste vloeistoffen onmiddellijk weg met een zachte doek en maak vervuilde vloeren grondig schoon door te dweilen met een mengsel van ½ kopje ammoniak op 1 liter water. Verwijder roestvlekken door voorzichtig te schrobben met een keukenspons en warm water; Gebruik nooit een schuurmiddel, zuren of chemicaliën op vloeren met epoxycoating. De gemakkelijkste manier om epoxyvloeren te reinigen? Spuit ze af en droog ze met een wisser op een paal.

Similar Articles

Populair

Je leven weer oppakken doe je zo

Het kan zijn dat je even een dipje hebt. Iedereen heeft hier wel eens last van. Vaak wordt er gezegd dat je de tijd...

Een lening aflsuiten, hoe doe je dat?

Heb je geld nodig? Moet u een lening afsluiten? Wil je weten hoe je dat doet? In deze blog leest u hoe u een...

Goed voor elkaar: lifestyle kerstpakketten

De feestdagen naderen alweer snel. Dat is voor iedere ondernemer een drukke tijd. Veel ondernemers moeten het hebben van de omzet rond de feestdagen....