Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Wat moet je weten wanneer je gouden munten wilt verkopen? 

Ben je in het bezit van gouden munten die je graag wilt verkopen? Of je hier nu zelf geld in geïnvesteerd hebt, of deze vanuit een erfenis hebt gekregen, het kan zijn dat het tijd is om deze te verkopen. De verkoop van gouden munten wordt hedendaags steeds vaker gedaan. Wat in het vat zit verzuurt niet, maar het kan zijn dat de opbrengsten goed van pas komen in tijden van nood. Wanneer je gouden munten wilt verkopen, wil je natuurlijk dat je de beste prijs krijgt voor jouw goud. Er zijn diverse factoren die de waarde van jouw gouden munten bepalen. Het karaat, ofwel puurheid van het goud is van invloed op de waarde. Maar ook het gewicht en de soort munt zijn van invloed op de prijs. Zo is het jaartal en de kwaliteit van de munten belangrijk voor het bepalen van de prijs. Hiervoor is het belangrijk om bij kopers die gespecialiseerd zijn in de waarde van gouden munten aan te kloppen. Zo krijg je een prijs op maat die past bij het soort gouden munt die jij wilt verkopen.

BELEGGINGSMUNTEN OF VERZAMELMUNTEN

Wanneer je gouden munten wilt kopen of verkopen, is het van belang te weten om welke soort munten het gaat. Beleggingsmunten worden door verschillende landen uitgebracht. Het ‘gouden tientje’ en de ‘gouden dukaten’ klinken je dan waarschijnlijk niet onbekend in de oren. Ook buiten Europa zijn er diverse gouden munten te verkrijgen, zoals de Canadese ‘Maple Leaf’ en de Amerikaanse ‘American Eagle. Goud wordt uitgedrukt in 1 troy ounce. Dit staat gelijk aan 31,03 gram. In Nederland is het gouden tientje de meest populaire beleggingsmunt. Deze munt is van 1818 tot 1933 geslagen. Beleggingsmunten worden voornamelijk aangeschaft door de waarde van het gewicht in goud. Vooral in tijden van lage rente is investeren in goud een verstandige beslissing. Aangezien de goudprijs tijden van oorlog en economische depressie altijd gestaag is gegroeid, zijn beleggingsmunten een tastbare manier om jouw kapitaal te beschermen en vergroten. Daarnaast zijn beleggingsmunten ook Btw-vrij, waardoor de aanschaf van deze munten erg financieel aantrekkelijk is. 

WAAR KAN JE MUNTEN VERKOPEN?

Wanneer je jouw gouden munten wilt verkopen, zijn er verschillende plekken waar je dit kunt doen. Zoals hierboven beschreven, is het belangrijk om het onderscheid te maken tussen beleggingsmunten en verzamelmunten. In sommige gevallen is het mogelijk dat de kwaliteit van de waarde van het gewicht in goud overstijgt, waardoor verzamelmunten hoger van prijs kunnen zijn dan het gewicht doet vermoeden. In andere gevallen is het echter ook mogelijk dat het gewicht van het goud leidend is voor het bepalen van de goudprijs. Een goudspecialist kan jou hierin het beste adviseren. Er zijn verschillende inkopers die jouw gouden munten kunnen inkopen. Door te vragen naar de goudprijzen en te informeren over de soort munt die je wilt verkopen, kan je een schattig krijgen van de inkoopprijs. Juweliers en goudsmeden hanteren standaard prijzen voor goud, maar een gespecialiseerde munthandelaar kan jou waarschijnlijk de beste prijs bieden voor jouw gouden munten. Deze partij is namelijk gespecialiseerd in de waarde van diverse munten om zo een passende prijs te bieden. Door contact op te nemen met verschillende munthandelaars zorg je dat je de beste prijs vindt voor het verkopen van jouw gouden munten. 

Similar Articles

Populair

Je leven weer oppakken doe je zo

Het kan zijn dat je even een dipje hebt. Iedereen heeft hier wel eens last van. Vaak wordt er gezegd dat je de tijd...

Een lening aflsuiten, hoe doe je dat?

Heb je geld nodig? Moet u een lening afsluiten? Wil je weten hoe je dat doet? In deze blog leest u hoe u een...

Goed voor elkaar: lifestyle kerstpakketten

De feestdagen naderen alweer snel. Dat is voor iedere ondernemer een drukke tijd. Veel ondernemers moeten het hebben van de omzet rond de feestdagen....