Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Wat is een zzp platform en wat zijn de voordelen hiervan?

Wanneer je werkt als zzp’er betekent dat dus dat je zelfstandig werkt zonder personeel. Dit kan veel voordelen opleveren, zowel privé als professioneel. Je kan zelf inplannen wanneer je wilt werken. Hierdoor ben je dus een stuk flexibeler, wat erg fijn is als je bijvoorbeeld je kinderen van school of de sportclub moet ophalen of als je een vakantie wilt plannen. Daarnaast kun je zelf kiezen waar je wilt werken. Zo kun je thuis werken, in een cafeetje of zelfs op vakantie. Het is echter wel zo dat dit werk ook een beetje eenzaam en risicovol kan zijn. Je hebt geen collega’s waarmee je op kantoor zit en tussen de middag gezellig mee kunt lunchen of wandelen. Ook loop je het risico dat je niet genoeg opdrachten krijgt. Geen opdrachten betekent geen geld, terwijl je natuurlijk wel gewoon je vaste lasten moet betalen. In dit geval kun je je aansluiten bij een zzp platform. Wat een zzp platform precies is en wat de voordelen hiervan zijn, leggen we je uit in dit artikel.

Wat is een zzp platform?

Via een zzp platform worden vraag en aanbod aan elkaar verbonden. Je kunt het eigenlijk zien als een soort maaltijdbezorging platform. Mensen bieden eten erop aan en anderen willen juist eten bestellen. Bij een zzp platform bieden zzp’ers zich aan met hun bepaalde kennis en capaciteiten. Als bedrijf kun je hier ook een oproep op plaatsen of kijken tussen alle zzp’ers of er iemand tussen zit die de juiste persoon is om de opdracht uit te voeren. Wanneer er een match is gevonden wordt er een overeenkomst van opdracht getekend. Dit is een overeenkomst tussen de opdrachtgever en de organisatie van het platform. De overeenkomst is dus niet gelijk tussen zzp’er en opdrachtgever. Bij een overeenkomst bent u niet verzekerd tegen werkloosheid of ziektekosten. Dit is je eigen risico.

De voordelen

Werken via een zzp platform brengt voordelen met zich mee. Zo ben je lid van een freelance community en kan het toch voelen alsof je collega;s hebt. Hierdoor kan het werk een stuk gezelliger worden. Niet alleen voor de gezelligheid is het hebben van collega’s erg fijn, je kunt natuurlijk ook samen kennis en ervaringen uit wisselen. Een ander groot voordeel is dat je niet zelf de opdrachten hoeft te werven, maar dat deze komen door het zzp platform. Ook krijg je makkelijk via het platform uitbetaald en hoef je daar niet zelf achteraan.

Vorig artikel
Volgend artikel

Similar Articles

Populair