Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Waarom zou je processen automatiseren?

Meer werk gedaan krijgen in minder tijd? Dat wil natuurlijk iedereen. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Als je processen automatiseert door middel van workflow management kan je dit voor elkaar krijgen. Op deze manier ga je efficiënt te werk en kun je een aanzienlijk verschil maken voor je bedrijf. Het helpt je niet alleen om sneller, maar ook slimmer te werken. Dit is voor alle medewerkers in een bedrijf natuurlijk handig en ook zeker belangrijk. Elk bedrijf zou zich dan ook bezig moeten houden met processen automatiseren.

Manieren van processen automatiseren

Het klinkt allemaal heel makkelijk, maar hoe kun je nu met workflow management de processen in je bedrijf automatiseren? Dat kan op meerdere manieren:

  • Maak gebruik van een werkstroom voor inkoopcontracten. Zorg dat meerdere personen het inkoopcontract kunnen accorderen zodat er een snelle werkstroom ontstaat voor de goed- of afkeuring van de inkoopcontracten.

  • Gebruik digitale factuurverwerking. Dit gaat vele malen sneller dan al die facturen die wekelijks binnenkomen handmatig te verwerken.

  • Maak gebruik van digitale personeelsdossiers. Het kan namelijk veel tijd kosten om handmatig alle documenten te verwerken rondom het selectieproces, privacy, verzuim etc.

  • Zorg voor kwaliteitsmanagement door een werkstroom op te zetten voor het registreren en afhandelen van klachten.

  • Ga digitaal vergaderen. Zorg voor een werkstroom waarin agendapunten kunnen worden ingediend en tijdens vergaderingen kunnen worden verwerkt.

Waardering van klanten en medewerkers

Als je deze manieren van processen automatiseren toepast in je bedrijf, ga je snel merken dat je meer taken gedaan krijgt in een korte tijd. Medewerkers kunnen zo meer aandacht besteden aan andere aspecten, zoals klanten. Dit resulteert weer in klanttevredenheid. Ook voor werknemers wordt het werk leuker en iedereen en wordt de productiviteit verhoogd. Het is namelijk niet leuk om te lang bezig te zijn met één taak. Door processen te automatiseren, is dit niet langer het geval.

Nog meer manieren

Dit zijn slechts enkele manieren om processen te automatiseren en om werk sneller gedaan te krijgen. Verdiep je hier eens in en kom erachter welke manieren er nog meer zijn om efficiënt te werk te gaan binnen je bedrijf. 

Similar Articles

Populair

Het inrichten van een babykamer is een moeilijke opdracht 

 Als jullie binnenkort een kindje verwachten, dan komt er ook een moment tijdens de zwangerschap dat het tijd is om de kinderkamer in te...

Supplementen gebruiken als je fitnesst

Om resultaat te kunnen behalen in de sportschool zijn sommige supplementen niet belangrijk, maar kunnen ze je goed ondersteunen. Niet iedereen heeft de tijd...

Wat moet er allemaal gebeuren voor de baby komt?

Wanneer er een baby op komst is, zul je, zeker als het de eerste keer is, een hoop dingen moeten ontdekken. De kans is...