Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Waarom je een auto zou leasen

Auto’s zijn niet meer weg te denken uit ons bestaan: de meeste mensen gebruiken dagelijks een auto. Vroeger moest je er een kopen, maar tegenwoordig kun je auto’s ook leasen. Het leasen van auto’s is al jaren populair in Nederland. Misschien vraag je je af wat leasen nou precies inhoudt en waarom je hiervoor zou kiezen. In dit artikel geven we je daar wat meer informatie over, waardoor je hopelijk gemakkelijker een afweging kunt maken. Veel leesplezier!

 

Wat is leasen precies?

Er zijn verschillende vormen van leasen, die allemaal net iets anders zijn. Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat het leasen van een auto enigszins te vergelijken is met het huren van een auto. Er is een groot aantal bedrijven dat leasecontracten aanbiedt. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is lease.auto. In zo’n contract staan alle voorwaarden waaraan beide partijen moeten voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de maandelijkse kosten, de looptijd en de hulp bij schade of diefstal die je kunt verwachten. Er is een aanzienlijk verschil tussen zakelijk leasen en private lease. De verschillen zullen we hieronder uitleggen.

 

Zakelijk leasen

Als je voor je werk veel onderweg bent, is het wellicht een slim idee om te kiezen voor zakelijk leasen. Een van de grote voordelen is dat je zekerheid krijgt en niet voor onverwachte kosten zult komen te staan. Ook heb je geen grote investering nodig. Het leasebedrijf dat jij uitkiest koopt de auto immers, waarna jij alleen een bepaald tarief per maand betaalt. Een andere reden waarom mensen kiezen voor zakelijk leasen is dat je relatief veel financieringsruimte kunt behouden.

 

Onder zakelijk leasen vallen verschillende leasevormen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor full operational lease. Bij deze vorm wordt alles rondom de auto door het leasebedrijf geregeld. Alle kosten zijn inbegrepen en je betaalt – naast het afgesproken maandbedrag – eigenlijk alleen de brandstof. Een andere leasevorm is financial lease. Wanneer je kiest voor financial lease wordt je uiteindelijk eigenaar van de auto. Het grootste verschil met full operational lease is dat je bij deze vorm zelf verantwoordelijk bent voor onderhoud en reparatie. Het voordeel is dat je kunt investeren zonder liquiditeitsverlies en dat je lage rente betaalt. Ook is er nog netto operational lease. Dit lijkt op financial lease, maar je wordt hierbij geen eigenaar van de auto. Het voordeel van deze leasevorm is dat je variabele kosten in eigen hand houdt.

 

Private lease

Bij private lease huur je een auto niet vanuit een bedrijf maar als particulier. Alle kosten, behalve die van de brandstof, zijn inbegrepen. Het grootste verschil met zakelijk leasen is dat je bij private lease geen fiscale bijtelling hoeft te betalen. De leaseperiode verschilt vaak van 12 tot wel 60 maanden.

Vorig artikelDe ideale kerst
Volgend artikelOnesie kopen

Similar Articles

Populair

Een weekend vrij

De dag is begonnen. Het is een heerlijk weekend. En ik was van plan daar optimaal van te genieten. Hiervoor had een aantal plannen....

Een weekend vrij

De dag is begonnen. Het is een heerlijk weekend. En ik was van plan daar optimaal van te genieten. Hiervoor had een aantal plannen....

Het bedrijf dat groeit

Ik ben al een tijd begonnen met mijn eigen bedrijf. Het is nog kleinschalig. Het loopt tot nu toe nog goed alleen we willen...