Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Waar let je op bij het vergelijken van energieleveranciers

Op het moment dat je besluit om over te stappen van energieleverancier dan is het verstandig om te beginnen met energie vergelijken. Er is een ruime keuze uit energieleveranciers en velen bieden een welkomstkorting aan voor nieuwe klanten. Het is tegenwoordig erg gemakkelijk om over te stappen van energieleverancier en je hoeft niet bang te zijn dat je zonder stroom komt te zitten. Bijna iedere energieleverancier biedt wel een gratis overstapservice aan. Let er alleen wel op dat je niet aan een vast contract bij je huidige energieleverancier vastzit, want dan is het mogelijk dat je een boete moet betalen vanwege een contractbreuk. Dat is natuurlijk zonde van je geld en nergens voor nodig. Je stapt natuurlijk over, omdat je juist graag geld wilt besparen en misschien doe je er beter aan om dan nog even een paar maanden te wachten met je overstap naar een nieuwe energieleverancier. Je kunt meestal acht weken voor het einde van de looptijd van je contract een overstap regelen naar een nieuwe energieleverancier.

Welke gegevens heb je nodig om energie te vergelijken

Om te beginnen moet je een aantal gegevens geven om zo de beste deals voor je persoonlijke situatie te vinden. Dit is de hoeveelheid die je verbruikt van stroom en gas. Op het moment dat je dit niet weet kun je ook een berekening maken op basis van uit hoeveel personen je huishouden bestaat. Je kunt de gegevens van je verbruik terugvinden op je nota van je huidige energieleverancier. Daarnaast heb je je postcode nodig. Het volgende wat je moet aangeven is je voorkeuren met betrekking tot je energieleverancier. Als je een goede deal hebt gevonden dan kun je direct je overstap in orde maken op een vergelijkingswebsite voor energiedeals. Je hoeft dit alleen maar aan te vragen en ze gaan aan de gang om de overstap voor je te regelen.

Wat zijn de voorkeuren die je kunt aangeven

De voorkeuren die je kunt aangeven zijn of je een vast of variabel contract wilt. Het grootste verschil hierin is de looptijd van het contract. Een variabel contract kun je namelijk iedere maand opzeggen en een vast contract aan het einde van de looptijd. Een vast contract is vaak 1, 2, 3 of 5 jaar. Vaak ligt de prijs van een variabel contract iets hoger dan bij een vast contract. Je kunt daarnaast ook kiezen tussen een vast of variabel energietarief. Op het moment dat je energietarief variabel is dan wordt deze tussendoor aangepast. Dit kan zowel voordelig als nadelig voor je uitpakken. Ook kun je kiezen voor grijze of groene energie. Tevens bestaan er sommige mogelijkheden waar het een combinatie is tussen grijze en groene energie. Vaak is groene energie iets duurder dan grijze energie.

Similar Articles

Populair