3 Voordelen van shortlease

0
600

Ben jij toe aan een nieuwe auto? Omdat je oude auto niet meer te repareren is, of gewoon omdat je zin hebt om in een nieuw, flitsend modelletje te rijden? Wat de reden ook is, na een bepaalde tijd is het gewoon weer tijd voor een andere auto. En shortlease kan dan een aantrekkelijke optie zijn. Shortlease? Ja, shortlease. Deze manier van leasen heeft namelijk een paar hele aantrekkelijke kenmerken. Lees deze blog en ervaar wat deze manier van leasen voor jou kan betekenen.

Korte tijdsperiode

Shortlease, is zoals de naam het al suggereert een manier van leasen die ook voor een korte tijdsperiode mogelijk is. Waar je bij “normaal” leasen toch vaak een contract afsluit voor een aantal jaar, is deze tijdsperiode bij een shortlease auto overeenkomst beduidend korter. Sterker nog, vaak is het al mogelijk om voor een periode van 1 maand een auto te rijden. En dat kan aantrekkelijk zijn, zeker als je bijvoorbeeld ondernemer bent en een auto nodig hebt voor een bepaald project. Een shortlease auto kan dan precies zijn wat jij nodig hebt. Je kan de auto gebruiken zolang je deze nodig hebt, en daarna zeg je hem zonder meer weer op. Wel zo flexibel.

Direct beschikbaar

Over flexibiliteit gesproken, een shortlease auto is vaak ook flexibel wat betreft begindatum. Als jij nu besluit dat je een auto nodig hebt, dan kan je bij een shortlease overeenkomst soms al binnen 48 uur je auto ophalen. En dat heeft zo zijn voordelen. Stel dat je ineens voor je werk op een project wordt gezet in bijvoorbeeld Arnhem, en je woont zelf in Amsterdam. Dan kan je een shortlease aanvragen en rij je nog geen 2 dagen later al in je nieuwe auto naar je werk toe. En dat is wel zo comfortabel.

Geen gedoe

Nog een voordeel van shortlease is het feit dat je vaak voor een vast bedrag per maand voor alles gedekt bent. Dus dan hebben we het over verzekeringen, reparaties en onderhoud. Waar je dit bij een koopauto allemaal zelf moet regelen, valt dit bij een shortlease auto allemaal onder de afspraak die jij met de aanbieder hebt gemaakt. Deze neemt jou daarmee werk uithanden. Wel zo makkelijk, als je het druk hebt of je tijd liever aan iets anders besteed dan aan je auto. Dit is ook een voordeel als jij bijvoorbeeld ondernemer bent en je werknemers in een auto wilt laten rijden. Shortlease is dan een aantrekkelijke optie omdat alles makkelijk geregeld is.