Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Een tussenjaar, wat nu?

Voor veel scholieren is de keuze stress van een vervolgopleiding kiezen groot. Voor sommige is deze zelfs zo overweldigend dat ze ervoor kiezen om een tussenjaar te nemen. En dat is niet eens een verkeerd plan. Het kan je namelijk een hoop opleveren! Het belangrijkste is echter dat je in je tussenjaar niet alleen maar thuis gaat hangen, maar ook echt iets gaat ondernemen. En dit kan van alles zijn. Ideaal gezien is een tussenjaar een jaar waarin je jezelf kan ontplooien en daarom is het belangrijk om opzoek te gaan naar een invulling die goed bij jou past! Om je op weg te helpen staan hier een aantal opties, maar voel je vrij om deze naar eigen wens aan te passen!

Reizen!

Natuurlijk de meest voor de hand liggende optie, er lekker een jaar op uit, wie zou dat nou niet willen? Echter zijn deze reizen vaak ontzettend duur als je niet oppast. Al helemaal wanneer je een volledig jaar op reis wil is het belangrijk goed van te voren te plannen. Kan je bijvoorbeeld zomaar werken in het land waar je heen gaat? Hier bestaan namelijk soms strenge regels over, en je moet er dus nooit van uitgaan dat je zomaar kan gaan werken wanneer je geld op begint te raken. Om dit probleem te voorkomen kan het soms een wijs besluit zijn om in plaats van een geheel jaar te kiezen voor bijvoorbeeld zes maanden. Zo hou je wat tijd vrij om je reis goed voor te bereiden, zonder dat dit eventueel schoolwerk in de weg gaat zitten.

Werken!

Het klinkt wellicht een beetje duf, maar een jaartje werken kan voor de spaarzame individuen onder ons helemaal geen kwaad. Naast het feit dat je een leuke zakcent verdient bouw je ook nog eens een hoop praktische werkervaring op. Als tip is het daarom ook aan te raden om opzoek te gaan naar een wat meer “echt” baantje, in plaats van vakken vullen bij de plaatselijke buurtsuper. Een aantal richtingen waarin je kan denken zijn bijvoorbeeld administratieve baantjes, of kijk eens naar transport vacatures. Een hoop logistieke bedrijven zijn vaak opzoek naar jonge en fitte mensen en het betaalt veelal beter dan de supermarkt. Met een jaartje lekker werken zit je zo op een paar duizend euro’s die zeker van pas zullen komen voor wanneer je daadwerkelijk gaat studeren! Tevens staat het goed op je CV en ben je hard werken wel gewend, een skill die bij het studeren zeker wel van pas gaat komen!

Similar Articles

Populair

Je leven weer oppakken doe je zo

Het kan zijn dat je even een dipje hebt. Iedereen heeft hier wel eens last van. Vaak wordt er gezegd dat je de tijd...

Een lening aflsuiten, hoe doe je dat?

Heb je geld nodig? Moet u een lening afsluiten? Wil je weten hoe je dat doet? In deze blog leest u hoe u een...

Goed voor elkaar: lifestyle kerstpakketten

De feestdagen naderen alweer snel. Dat is voor iedere ondernemer een drukke tijd. Veel ondernemers moeten het hebben van de omzet rond de feestdagen....