Tips om muizen tegen te gaan

0
599

Als je te maken hebt met een muizenplaag in huis is dat flink vervelend en kan dat erg lastig zijn. Om niets te doen en het te laten gaan is geen optie, want de muizen bouwen snel nieuwe nestjes. Je kan besluiten om de muizen zelf te gaan bestrijden. Let daarbij wel op dat je niet zomaar zelf alle soorten muizen mag bestrijden. Zo zijn bosmuizen en veldmuizen beschermd, terwijl volgens de wet je alleen huismuizen mag aanpakken. Ga dan ook zelf na tegen welke muis je het moet opnemen. In dit artikel een aantal tips voor het bestrijden van muizen.

Zelf muizen bestrijden of iemand inhuren?

Door het besluit te maken om zelf muizen te gaan bestrijden is dat nogal een hele opgave. Neem een muizenbestrijding Hoofddorp in de arm en je bent er zo vanaf. Maar als je het toch zelf gaat doen zijn de volgende tips aan te raden. Deze tips kunnen tegelijkertijd uitgevoerd worden, wanneer je denkt dat dat beter is.

Tips om muizen te bestrijden

Om muizen buiten te houden stop de kleine kiertjes en gaatjes in je huis met zoveel mogelijk aluminiumfolie. Zodra je dit doet kunnen de muizen niet meer binnen komen. Naast aluminiumfolie is het ook mogelijk om de gaten te dichten met purschuim. Wanneer je de gaatjes dicht hebt, is het alleen nog zaak om de muizen die je al in je huis hebt te gaan bestrijden. Om nu de muizen echt te gaan bestrijden kan je muizengif gebruiken. Er zijn een groot aantal soorten en varianten in pasta, korrels en blokvorm. Dit gif komt in een muizenlokdoos of klem te zitten. Let hierbij wel op dat de kinderen en huisdieren niet bij de val kunnen komen. In de meeste gevallen heb je binnen twee weken resultaat.

Meer tips om muizen te bestrijden

Werken bovenstaande tips niet? Je kunt er meer in je arsenaal opnemen. Kies bijvoorbeeld met geluid om muizen te bestrijden. Je vindt online en in de winkel een apparaat met een ultrasoon geluid. Dit is een geluid dat wij als mensen niet horen, maar de muizen wel. En ze vinden het niet leuk. Of deze manier echt effectief is? De meningen verschillen, uitproberen kan altijd. Heb je een actieve kat, dan kunnen ook die zorgen dat de muizen verjaagd worden. Ze maken er zelfs een sport van en blijven jagen. Je moet natuurlijk wel een kat hebben die niet lui is. Dit zijn verschillende tips om muizen aan te pakken, niet effectief genoeg? Schakel dan muizenbestrijding Delft in.