Tips bij het zoeken van een baan

Je bent klaar met studeren of je bent opzoek naar een nieuwe uitdaging. Dan wordt het tijd om eens flink te gaan solliciteren. Maar hou zorg je er nou voor dat je een goede sollicitatie neerzet? Of überhaupt wordt uitgenodigd voor de sollicitatie? Het is tegenwoordig allemaal wat lastiger geworden omdat er in bepaalde vakgebieden of heel weinig banen zijn, of juist heel veel. Hoe zorg je ervoor dat je eruit springt? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet!

Je CV

Solliciteren begint natuurlijk bij een CV. Op een CV staat al je persoonlijke informatie en wat voor ervaring je al hebt in de werkwereld. Het is goed om te checken of je CV nog up to date is en of je kwaliteiten wel zo goed mogelijk naar voren komen. Zorg ervoor dat je duidelijk uitlegt wat je hebt gedaan in vorige banen of werkervaringen en benadruk wat jouw bijzonderheden zijn. Wat maakt jou nou zo bijzonder?

Een motivatiebrief

Bijna elk bedrijf vraagt tegenwoordig wel om een motivatiebrief. In een motivatiebrief leg je in het kort uit wie je bent, waarom je wil solliciteren voor de baan en wat je motivatie is. Dit kan je zo creatief mogelijk maken zoals je zelf wilt of bent. Met een motivatiebrief kan je al een stukje van jezelf laten zien en degene die je sollicitatie gaat lezen al een stukje overtuigen van wie jij bent en waarom ze jou zouden moeten aannemen.

Gebruik je netwerken

De meeste banen worden tot op de dag van vandaag nog steeds gevonden via familie, vrienden en kennissen. In het kort: je netwerk. Het is belangrijk om daar goed gebruik van te maken en te oriënteren. Ook kan je Linkedin of zelfs andere social media platformen inzetten. Laat weten dat je een baan zoekt en zorg ervoor dat je op jouw social media platform goede informatie over jezelf hebt staan. Check ook altijd nog even of er gekke berichten op staan van vroeger, of pikante foto’s die je toekomstige werkgever toch liever niet hoeft te zien. Je moet een zo’n goed mogelijk beeld over jezelf online hebben, in hoeverre dit nog mogelijk is. Altijd goed om rekening mee te houden!

Uitzendbureau

Je kan ook altijd nog kiezen voor een uitzendbureau. Uitzendbureau Amsterdam heeft verschillende soorten vacatures voor je in verschillende vakgebieden. Uitzendbureau Amsterdam wil ervoor zorgen dat je binnen de jouw gewenste tijd een baan vindt die bij jouw wensen aansluit.

Similar Articles

Comments

Populair

Feliciteer jouw vrienden met een chocolade felicitatie

Het is de tijd van het jaar waarin veel mensen jarig zijn, slagen of gewoon vanwege een andere reden een leuk cadeautje verdienen! Ik...

Zorg dat je dit voor elkaar hebt binnen je bedrijf!

Heb je een eigen bedrijf, of ben je verantwoordelijk voor een deel van het bedrijf waar je werkt? Dan is het belangrijk dat je...

Het ideale sinterklaasfeest op werk

Sinterklaas Wij doen op werk nooit echt aan kerstpakketten. Ik vind dat maar een lastig iets om aan te schaffen, de helft van de mensen...