Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Tips bij het zoeken van een baan

Je bent klaar met studeren of je bent opzoek naar een nieuwe uitdaging. Dan wordt het tijd om eens flink te gaan solliciteren. Maar hou zorg je er nou voor dat je een goede sollicitatie neerzet? Of überhaupt wordt uitgenodigd voor de sollicitatie? Het is tegenwoordig allemaal wat lastiger geworden omdat er in bepaalde vakgebieden of heel weinig banen zijn, of juist heel veel. Hoe zorg je ervoor dat je eruit springt? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet!

Je CV

Solliciteren begint natuurlijk bij een CV. Op een CV staat al je persoonlijke informatie en wat voor ervaring je al hebt in de werkwereld. Het is goed om te checken of je CV nog up to date is en of je kwaliteiten wel zo goed mogelijk naar voren komen. Zorg ervoor dat je duidelijk uitlegt wat je hebt gedaan in vorige banen of werkervaringen en benadruk wat jouw bijzonderheden zijn. Wat maakt jou nou zo bijzonder?

Een motivatiebrief

Bijna elk bedrijf vraagt tegenwoordig wel om een motivatiebrief. In een motivatiebrief leg je in het kort uit wie je bent, waarom je wil solliciteren voor de baan en wat je motivatie is. Dit kan je zo creatief mogelijk maken zoals je zelf wilt of bent. Met een motivatiebrief kan je al een stukje van jezelf laten zien en degene die je sollicitatie gaat lezen al een stukje overtuigen van wie jij bent en waarom ze jou zouden moeten aannemen.

Gebruik je netwerken

De meeste banen worden tot op de dag van vandaag nog steeds gevonden via familie, vrienden en kennissen. In het kort: je netwerk. Het is belangrijk om daar goed gebruik van te maken en te oriënteren. Ook kan je Linkedin of zelfs andere social media platformen inzetten. Laat weten dat je een baan zoekt en zorg ervoor dat je op jouw social media platform goede informatie over jezelf hebt staan. Check ook altijd nog even of er gekke berichten op staan van vroeger, of pikante foto’s die je toekomstige werkgever toch liever niet hoeft te zien. Je moet een zo’n goed mogelijk beeld over jezelf online hebben, in hoeverre dit nog mogelijk is. Altijd goed om rekening mee te houden!

Uitzendbureau

Je kan ook altijd nog kiezen voor een uitzendbureau. Uitzendbureau Amsterdam heeft verschillende soorten vacatures voor je in verschillende vakgebieden. Uitzendbureau Amsterdam wil ervoor zorgen dat je binnen de jouw gewenste tijd een baan vindt die bij jouw wensen aansluit.

Similar Articles

Populair

Tips voor de juiste sportkleding

Sporten, het is een bezigheid die bij veel mensen in hun routine zitten. Je kunt dit natuurlijk voor verschillende doeleinden doen. Veel jongens sporten...

Mediums online kunnen je echt helpen

Bij een medium denk je vast aan een oude vrouw met lange zwarte haren die in een enorm gewaad in het half donker in...

7 Brouwerijen uit Nederland

Nederland kent een rijke geschiedenis aan bieren. Vandaag de dag worden er nog steeds brouwerijen geopend. Je kunt zelf, als je de investering er...