Succesvol je geld beleggen? Dit zijn de gouden tips naar succes

0
583

Het zal je vast niet zijn ontgaan, dat de rentes van banken in Nederland ontzettend laag zijn. Dit betekent dat op al het geld dat je op de bank zet vrijwel geen rente krijgt. Dit is natuurlijk niet ideaal en daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om wat anders te doen met hun geld. Zo kiezen een hoop mensen ervoor om hun geld liever te beleggen in plaats van deze op de bank te zetten. In dit artikel lees je waarom steeds meer mensen hiervoor kiezen en hoe ook jij hier succesvol aan mee kunt doen.

Mijn geld beleggen? Waarom wel doen?

Zoals al eerder werd vernoemd is het tegenwoordig vrijwel onmogelijk om een redelijk rendement op te bouwen als je jouw geld op de bank zet. Door bijvoorbeeld te beleggen in grondstoffen, zoals goud en zilver, vastgoed en projecten, kun je rendement opbouwen. Doordat beleggen een risico met zich meebrengt, krijg jij als belegger de rente als een soort beloning vergoedt. Als je voor een langere tijd ergens in belegd, zal je al snel zien dat het rendement steeds hoger oploopt. Op lange termijn kun je dus ontzettend van profiteren. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat beleggen een aantal risico’s met zich meebrengt en dat het halen van jouw doel niet zomaar in één keer gebeurt.

Ga mee met de tijd en beleg vandaag nog in cryptomunten

Naast de mogelijkheid om te beleggen in grondstoffen, vastgoed en projecten, kiezen steeds meer mensen ervoor op te beleggen in cryptomunten. Om te beleggen in cryptomunten, kun je diverse soorten crypto komen via crypto beurzen. Er zijn een hoop crypto beurzen waar je dit kunt doen. Eén daarvan is FTX. Het handelsplatform FTX maakt gebruik van de nieuwste technologie om verder uit te breiden en het beleggen in diverse doeleinden voor mensen een stuk gemakkelijker te maken. Zo heb je hier bijvoorbeeld niet alleen de mogelijk om in bekende cryptomunten, zoals Bitcoin, te beleggen, maar ook in minder bekende cryptomunten, zoals BNB. Naast het handelen in cryptomunten kun je via FTX ook handelen en beleggen in effecten, indexen en derivaten.

Kan iedereen direct beleggen via FTX?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het beleggen in cryptomunten, is FTX een goede mogelijkheid. Echter is het verstandig om FTX exchange reviews te lezen, voordat je je eerste belegging doet. Door vooraf reviews te lezen over FTX krijg je namelijk een duidelijk beeld van wat er jou te wachten staat en hoe de exchange van cryptomunten via dit handelsplatform verlopen. Natuurlijk werkt niet iedereen met hetzelfde handelsplatform. Zo kan bijvoorbeeld iemand die heel graag wil beleggen in bitcoins kiezen voor handelsplatform Bitvavo, omdat deze een rentevergoeding van 1.2% bevat. Maar iemand die veel liever met de nieuwste technologie wil beleggen, kiest wellicht liever om FTX als handelsplatform te gebruiken. Ga er daarom eerst goed op uit, naar welk handelsplatform voor jou het fijnste werkt en ook nog eens een goede veiligheid met zich meebrengt.