Stel jezelf een doel voor het komende jaar.

De tijd is aangebroken om na te denken over goede voornemens. Normaal gesproken ben ik eigenlijk niet zo van de goede voornemens. Dit komt over het algemeen omdat ik het eigenlijk nooit kan volhouden. Daarnaast zijn mijn goede voornemens meestal niet specifiek genoeg denk ik. Zo heb ik al een keer geprobeerd minder alcohol te drinken. Maar wanneer ben je dan tevreden? Helemaal stoppen vond ik niet van toepassing en eigenlijk weet ik dus niet zo goed of ik mijn voornemen heb behaald. Ook had ik een keer als goed voornemen om meer te gaan sporten. Sporten deed ik overigens al. Dus hierbij had ik dezelfde vraag als bij de alcohol. Om het een keer te laten slagen heb ik daarom besloten om het eens helemaal anders aan te pakken.

Doel

Net als op school heb ik een heel concreet doel voor mezelf gesteld. Misschien zul je er van opkijken maar ik wil een haartransplantatie in Istanbul gaan laten doen. Misschien kom ik op de reden daarvoor nog wel eens terug in een andere blog. In deze blog wil ik me vooral richten op het bereiken van mijn doel en niet zo zeer het doel op zich. Ik heb er langere tijd over na gedacht en wil hieronder gaan beschrijven hoe ik denk dat ik dat doel ga behalen. 

Stappenplan

Ten eerste moet ik mijzelf de tijd gunnen om alles goed te gaan plannen. Ik wil zoveel mogelijk informatie bij elkaar zoeken als ik maar kan vinden zodat ik goed beslagen ten ijs kan komen. Als ik dat voor elkaar heb wil ik gaan kijken hoe ik alles kan gaan financieren. Het natuurlijk niet gratis maar ik heb er wel wat voor over. Het is voor mij een belangrijk doel. Goed om te zeggen is dat ik mijn doel niet per se het aankomende jaar hoef te behalen. Het doel is wel om het hele plan klaar te hebben liggen zodat ik het ook daadwerkelijk kan gaan uitvoeren. Als ik het financiele plaatje rond heb, dan is het tijd om te gaan plannen. Ik weet dan namelijk wel ongeveer op welk punt ik het geld zou moeten hebben. Rond die tijd moet ik dus vrij nemen van mijn werk zodat ik op reis kan gaan en de transplantatie kan laten doen. 

Wat vind jij ervan? Denk je dat het een kans van slagen heeft? Heb jij zelf grote doelen voor het komende jaar op de planning staan?

Similar Articles

Comments

Populair

Manieren om warm te blijven op de frissere zomeravonden

Het lijkt er nu misschien nog niet naar, maar het wordt wel degelijk weer herfst. We zijn over de helft van het jaar en...

Jouw tuin helemaal klaar voor de zomer maken

We zitten al even in de zomer en dat betekent dat je misschien nog op vakantie gaat of dat je lekker in Nederland blijft....

Hoe houd je het buiten sporten vol?

Tijdens de intelligente lockdown die werd uitgeroepen door heel Nederland door de Corona crisis moesten we met z’n allen heel veel dingen anders gaan...