Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Stage lopen in Kroatië

Ik kreeg de kans om mijn afstudeerstage in het buitenland te doen. Meteen heb ik die kans gegrepen. Ik ben opzoek gegaan naar een bedrijf dat bij mij paste. Dit was niet makkelijk, totdat ik er een vond op een beurs. Ik wist het meteen. Hier wil ik stage lopen.

Solliciteren

Na kennis gemaakt te hebben met de CEO van het bedrijf had ik nog zes maanden om een keuze te maken. Ik heb met mijn school overlegd en ik mocht solliciteren. Het bedrijf bevindt zich in Hilversum en is iedere dag drie uur reizen voor mij, maar ik had het ervoor over.

Het was de dag van de sollicitatie en ik had mij goed voorbereid. Ik ging naar Hilversum met goede moed. De CEO kende ik al van de beurs en dat scheelde.

Na een gezellig gesprek kreeg ik direct te horen dat ik mijn afstudeerstage daar kon lopen. Ik was erg opgelucht. Ik hoopte in mijn achterhoofd ook dat ik meekon naar Kroatië, waar het bedrijf zomers verder werkt.

Het bedrijf is een reisbureau voor zeilboten en motorboten. Zij organiseren flottieljes in onder andere Kroatië. Ik hou erg veel van zeilen en zag mijn kans meteen om één week met zo’n flottielje mee te gaan.

Scriptie

Een stage lopen is niet altijd even leuk. Er moet ook nog een verslag worden geschreven.

Ik werkte vijf dagen in de week en deelde mijn tijd zo in dat ik ook nog aan mijn scriptie kon werken. Aangezien ik drie uur moest reizen iedere dag, had ik ook in de trein veel tijd.

Het verslag kwam redelijk tot zijn eind. Ondertussen zat ik al lekker in Kroatië met alle klanten en collega’s. Elke dag kon ik op het terras verder werken. Ik heb ook gebruik gemaakt van een plagiaat checker. Dit is erg handig voordat je je verslag inlevert.

Ik heb het verslag door meerdere mensen laten lezen. Dit is een goede tip want soms zie je je eigen fouten niet meer, maar kunnen anderen die er makkelijk uithalen.
Ik heb mijn verslag ingeleverd vier weken voor de deadline. Dit gaf mij een rustig gevoel. Ik kon de laatste vier weken volledig focussen op het werken en niet meer in mijn achterhoofd moeten nadenken over dat ik nog een verslag moet afmaken. Dit scheelde een hoop stres.

Het verslag is beoordeeld en ik ben afgestudeerd met een mooie acht. Ik kan nu beginnen aan een nieuw hoofdstuk en blij zijn dat ik prachtige herinneringen heb kunnen maken en veel heb kunnen leren.

Similar Articles

Populair