Special effects op je evenement

special effects

Het organiseren van evenementen heeft veel verschillende aspecten. Zo ook de aankleding van het evenement. Er zijn verschillende manieren waarop je de aankleding kan regelen. Slingers, ballonnen, aankleding van tafels en stoelen zijn slechts enkele voorbeelden. Een unieke manier waarop je ook de aankleding op zou kunnen leuke, is het huren van special effects. Er zijn verschillende soorten special effects, dus hieronder bespreken we de mogelijkheden voor deze special effects, zodat je op de hoogte bent van waar je uit kunt kiezen. 

Special effects

  1. CO2 effecten: Dit effect kan echt een wow-effect creëren en kan op verschillende manieren worden gebruikt. Door het gebruik ontstaat er een witte rookpluim met een luid geluid erbij. Leuk voor op feestjes met goede muziek.
  2. Confetti effecten: Je kunt uiteraard gewoon confetti op tafel neerleggen of het zelf gooien, maar het effect hiervan op grote evenementen valt wellicht niet zo op. Een spectaculaire manier om dit anders te doen, is confetti effecten, waarbij machines worden gebruikt voor het verspreiden van de confetti.
  3. Droogijs effecten: Dit effect lijkt heel erg op de CO2 effecten, maar bij deze machines blijft de rook laag boven de grond hangen (‘droogijs’). Dit zorgt weer voor een heel andere sfeer, die beter bij jouw evenement past.
  4. Hazers: hazers zijn ook een soort rookmachines, maar de rook die hier uitkomt is erg licht en niet zo duidelijk aanwezig. Door licht en stralen er doorheen te schijnen wordt de rook zichtbaar. Dit subtiele effect wordt vaak in clubs en bij festivals gebruikt.
  5. Bellenblaas machines: Deze machines, zoals de naam al zegt, blaast bellen de ruimte rond. Dit kunnen grote en kleine bellen zijn, maar ook bellen met uv of gevuld met rook. Het zijn in ieder geval super handige machines die een speels effect kunnen creëren, bijvoorbeeld als je rook wilt vermijden op je evenement.
  6. Sneeuwmachines: Heeft je evenement een meer winters thema? Dan ben je misschien wel op zoek naar een sneeuwmachine. De machines zijn goed te besturen en laten het sneeuwen wanneer dat gewenst is. Heel leuk bij evenementen waar het goed bij het thema past.
  7. Geur effect: Deze machines kunnen verschillende geuren verspreiden door een ruimte en kunnen dus echt een bepaalde sfeer benadrukken. Deze machines worden ook vaak gebruik op beurzen en congressen, om het geheel van zo een evenement af te maken met geur. Zo worden alle zintuigen van bezoekers gestimuleerd.
  8. Wind effect: Deze soort machines kunnen niet alleen gebruikt worden om haren te laten wapperen, maar kunnen ook een ruimte verkoelen. Graag mooie foto’s en dat midden in de zomer. Dan zijn deze machines precies wat je zoekt.
  9. Vuureffect: Heb je liever een spannender thema voor je evenement en wil je liever met vuur spelen? Ook dat kan. Met vuurmachines kun je een unieke sfeer geven aan een ruimte en zelf afstellen hoe hoog de vlam kan worden. Wees wel voorzichtig, maar de machines zijn vaak zo ingesteld dat er weinig kan gebeuren.
  10. Vuurwerkeffect: Nee, voor dit effect hoef je geen vuurwerk af te steken. Het is een machine die met poeder het effect van een vuurwerk fontein geeft. De poeder maakt sterretjes en samen zorgt dit voor een heel mooi effect, zonder dat er illegale praktijken plaatsvinden.

Kiezen maar!

Genoeg keuze dus voor special effects. Voor elk evenement is er wel iets dat erbij past en elke machine kan uniek bijdragen aan de sfeer op een feestje, presentatie of elk ander evenement. Wat er ook bij het thema past, het wordt in ieder geval een evenement om nooit te vergeten met deze special effects!

Geef een reactie