Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Social media expert; hoe houd je de trends bij en ga je niet achterlopen?

Sociale media is iets wat in de afgelopen jaren van niets, naar iets heel erg groots is gegroeid waardoor de jongere generaties van nu niet meer zonder kunnen. Voor jongere generaties zijn sociale media het platform waarop je communiceert over allerlei zaken. Je stuurt elkaar berichten door om af te spreken, maar ook filmpjes en foto’s van kleren of andere dingen. Als jij een eigen bedrijf hebt, is het van belang om je bedrijf ook online goed te presenteren. Hoe houd je dan alle trends bij en mis je daarom je klanten niet? 

Social media strategie opstellen voor jouw bedrijf

Als je een online marketing strategie bedenkt, is de sociale media niet meer weg te slaan uit je gedachten. Wanneer jouw bedrijf gericht is op jonge klanten, is sociale media extra belangrijk. Je kunt er dan voor kiezen om influencers te benaderen zodat zij jouw product kunnen promoten. Dit kan een goede strategie zijn voor jouw bedrijf op sociale media. Een social media strategie gaat wel een stuk verder dan alleen het benaderen van influencers.

Het is handig om voor jezelf uit te stippelen wie jouw doelgroep is, hoe je deze wilt bereiken en op welke manier dit uiteindelijk gedaan gaat worden. Als eerst is het handig om te kijken naar het social flywheel, dit is een social media kanaal dat te vinden is in de customer journey van de klant die iets bij je koopt. In de afgelopen jaren is social media echt booming geworden en er zijn nu erg veel mogelijkheden om spullen verkopen via social media. Denk hierbij aan verkopen via Instagram of facebook. Hier klikken mensen eenvoudig door naar jouw eigen website.

Wat is cro?

Als mensen naar jouw website gaan is dat één ding, maar of ze ook daadwerkelijk iets kopen is het volgende. Het kan zo zijn dat alles goed gaat op internet, je advertenties gaan goed en er komt erg veel verkeer naar je website. Toch is het mogelijk dat je weinig betalende klanten krijgt, dan kun je kijken naar cro. Cro is conversie optimalisatie en in andere woorden is dit dat je probeert het maximum uit de bezoekers van de website te halen.

Hoe kan cro je helpen?

Cro kan jou helpen met je website door een stappenplan op te zetten met daarin hoe jij ervoor gaat zorgen dat je het maximale uit je website gaat halen. Dit kan je doen door je advertenties te veranderen of door de social media strategie te veranderen voor optimale verbetering in jouw website. Veel bezoekers hebben is leuk, maar veel geld uitgeven aan advertenties en uiteindelijk niet het beste rendement uit je bezoekers halen is natuurlijk minder leuk. 

Similar Articles

Populair

Je leven weer oppakken doe je zo

Het kan zijn dat je even een dipje hebt. Iedereen heeft hier wel eens last van. Vaak wordt er gezegd dat je de tijd...

Een lening aflsuiten, hoe doe je dat?

Heb je geld nodig? Moet u een lening afsluiten? Wil je weten hoe je dat doet? In deze blog leest u hoe u een...

Goed voor elkaar: lifestyle kerstpakketten

De feestdagen naderen alweer snel. Dat is voor iedere ondernemer een drukke tijd. Veel ondernemers moeten het hebben van de omzet rond de feestdagen....