Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Presteer beter op de werkvloer met Six Sigma Belt Green

Stel je voor; je werkt al een aantal jaren voor je werkgever. Je hebt veel geleerd door de jaren heen en je wilt graag hogerop komen, je weet alleen niet goed hoe je daar moet geraken. In dit artikel worden een paar tips gegeven voor het omhoog werken in het bedrijfsleven. Een goed voorbeeld hiervan is door bijvoorbeeld een training te volgen zoals de Six Sigma Green training, dit is een training die je leer hoe je fouten in bijvoorbeeld data analyses sneller kunt oplossen en voorkomen.

Kom jij vaak op tijd, of ben je iemand die vaak achter de feiten aanloopt? Eerlijk is eerlijk, we komen allemaal wel eens te laat. De brug staat open, auto start niet, kind doet ontzettend langzaam of het openbaar vervoer loopt weer eens achter. Het tomme is, als we vaker te laat zijn en hiermee wegkomen, wennen we dus aan later binnen komen en beginnen. En dus ook later productief zijn. Als jij elke ochtend om negen uur moet beginnen maar je komt tien over negen gestressed binnen, dan heb je eerst tijd nodig om je stresshormonen te laten zakken, je werk op te starten en een kop koffie te zetten.

Ook is uit onderzoek gebleken dat wij werkende mensen van de acht uren op een normale werkdag, er tussen de twee en drie uur productief van zijn. Dit houdt in dat we de rest van de tijd een beetje ‘verdoen’. Althans, zo zal je baas het misschien zien. Niks is minder waar; je bent namelijk constant bezig met informatie verwerking. Of het boeiende informatie is voor je werkgever, tja…waarschijnlijk niet. Online shoppen om jezelf te belonen is erg gevaarlijk, net als Facebook ‘even’ openen.
Social Media is ontworpen om je, het woord zegt het al, sociaal te houden en dus constant met anderen bezig te zijn. Wat doen ze, wat kijken ze, waar zijn ze, oh die foto’s, even kijken hoor. Voor je het weet zit je anderhalf uur te scrollen.

Zet je wekker een kwartier eerder, vanaf nu, iedere dag. Dat kwartier gaat jou redden, ookal smeek je nu in de ochtend nog even van niet. Neem een ontbijt, bereid je mentaal voor op je werkdag en vertrekĀ  op tijd. Neem eens de trein eerder. Pas op met het vormen van routine. En doe absoluut een training om je kennis te verbreden, dit zal je ongetwijfeld helpen harder te werken en dus sneller hogerop te klimmen!

Similar Articles

Populair

Wat te doen na een ontruiming van een bedrijfspand

Calamiteiten kunnen zich altijd en overal voordoen, en het beschermen van de veiligheid en het leven van mensen is een topprioriteit in het geval...

Dit is waarom cacao goed voor je is!

Cacao is in verschillende varianten te verkrijgen. De meeste populaire variant is toch wel chocola. Hoe puurder de chocola, hoe meer cacao erin verwerkt...

Een rekening voor jouw onderneming

Als je een eigen onderneming hebt dan is dat natuurlijk heel goed. Je wilt hiervoor niet alles uit eigen zak betalen. Het is voor...