Pokémon kaarten: Nostalgische fans blazen de oude verzameling weer nieuw leven in.

0
297

Het overgrote deel van de mensen die is geboren in de jaren 80 en 90 is goed bekend met Pokémon. Zeker de generatie die rond 1990 geboren is groeide op met Pokémon op tv en in popculture. Veel kinderen hadden destijds een poster aan hun slaapkamerdeur hangen met de eerste 150 Pokémon. Ook in videospelletjes op de Gameboy en nieuwe generaties, was Pokémon een populair onderwerp. Een belangrijk aspect van de populariteit van Pokémon was het verzamelen van Pokémon kaarten. In de meeste winkelstraten was wel een automaat terug te vinden waar je voor een paar euro een pakje kaartjes kon halen. De populariteit van deze kaart in de loop der jaren afgenomen, zoals veel rages en hypes vervangen door nieuwe dingen. Er is nu echter een verandering gaande en Pokémon is weer helemaal terug van weggeweest.

Oude collectie als schatkist

Veel mensen hebben in de loop der jaren hun Pokémon kaarten weggegooid tijdens een verhuizing of tijdens het opruimen. Zonde, want deze oude Pokemon kaarten zijn tegenwoordig soms heel veel geld waard. De eerste generatie kaarten in goede conditie kan voor astronomische bedragen verkocht worden op de online markt. Natuurlijk gaat het niet per se om het geld. De meeste mensen die handelen in Pokemon kaarten doen dit vanwege een liefde voor de nostalgie en het spel. Zeker degene die de oude Pokemon kaarten nog hebben kunnen dus op deze manier vrij makkelijk een hele mooie collectie opstarten. Ook voor mensen die geen stapels Pokémon kaarten van vroeger over hebben zijn er voldoende mogelijkheden om een collectie op te starten. Zo kan je makkelijk online of bij verschillende winkels Pokemon booster packs aanschaffen met hierin tien Pokémon kaarten. Als je in één keer een collectie wilt opstarten kan je ook een elite trainer box aanschaffen met daarin meerdere pakjes.

Zorg goed voor je kaarten

Pokémon kaarten zijn in de kern bedoeld om een spel mee te spelen. De spelregels zijn niet heel ingewikkeld en het is makkelijk om mee te doen. Tijdens dit spel laat je de Pokémon uit jouw deck vechten met de Pokémon uit het deck van je tegenstander. De meeste mensen verzamelen de Pokémon kaarten echter om een mooie collectie aan te leggen. Vanwege de grote variëteit van Pokémon kaarten en de mooie vormgeving zijn deze kaarten het ideale collectors item. Zorg wel goed voor je kaarten. Aals de kaarten in goede staat zijn, dan zijn ze ook meer waard en kan je ze makkelijker ruilen voor andere waardevolle kaarten.