Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Maak je outfit compleet met een pantalon

De pantalon is terug van weggeweest en hoe! We zien deze broek niet meer alleen in het zakelijke leven en daar worden we ontzettend blij van. Deze broek wordt tegenwoordig zowel zakelijk als casual gedragen waar we grote fan van zijn. In dit blog vertellen we je graag wat een pantalon nu precies is en hoe je deze broek het best kunt dragen. Lees dus snel verder!

Wat is een pantalon?

Een pantalon is in ieder geval iets heel anders dan een jeans. Een jeans is gemaakt van spijkerstof waardoor de broek een stoere uitstraling heeft en sterk aanvoelt. Een pantalon is echter vaak gemaakt van een zachtere stof zoals katoen een heeft daardoor een hele andere uitstraling. De broek is zacht en ziet er keurig uit. Vaak is deze broek voorzien van strijkvouwen, eentje voor op de broekspijpen en eentje achter op de broekspijpen. Dit zorgt ervoor dat je het idee krijgt dat deze broek net uit de was komt en nog geen enkele seconden geleden gestreken is. Het geeft een nette en verzorgde uitstraling waar we in het bedrijfsleven dol op zijn. Toch word dit ook steeds meer in het casual circuit gerespecteerd. Een verzorgde man met een nette stijl.

De pasvorm

Een goede pantalon kan een man maken of breken. Dit hangt voornamelijk af of de pasvorm wel juist is. Weet jij hoe deze broek moet voelen? Nee, dat dachten we al. Deze broek heeft namelijk een hele andere pasvorm dan bijvoorbeeld een jeans. De jeans moet lekker nonchalant zijn en aan de onderkant het liefst net iets te lang zodat hij mooi over je sneakers heen valt. Een pantalon daar in tegen komt juist precies tot je enkels waardoor je schoenen altijd zichtbaar zijn (en hiermee dus ook je sokken) zodat overal gezien kan worden dat je stijlvol en bewust bezig bent met je kleding.

Mix & match

Gelukkig zien we de pantalon ook steeds meer terug bij de casual stijl. De broek wordt in het bedrijfsleven namelijk voornamelijk gecombineerd met een colbert en een nette blouses maar er zijn nog veel meer mogelijkheden wat betreft stijlen. Deze broek kan namelijk ook perfect boven een paar stoere sneakers of onder een tof shirt. Hoe gek je het ook wilt maken, als je zorgt dat de stoffen bij elkaar passen dan zit je meestal wel goed met dit prachtige mode item.

En heb jij al een pantalon in huis? Zo niet, dan raden we je er zeker eentje aan!

Similar Articles

Populair