Puik voor elkaar op stedentrip Milaan

0
685
stedentrip Milaan

Misschien herken je het wel. Je wilt graag even naar het buitenland, maar je hebt geen flauw idee waarheen je wilt gaan of voor hoe lang. Bovendien moet je ook nog eens rekening houden met een strak budget. Wat doe je dan? Hoe kan je dan alsnog een vakantie puik voor elkaar krijgen? Daar ga ik vandaag antwoord op geven. Zoals je al een beetje aan de titel van deze blog kunt zien, vertel ik je in deze blog van alles over stedentrips. Onderlaatst ben ik zelf op stedentrip Milaan geweest. Daarvoor had ik nog niet meegedaan aan deze rage. Inmiddels begrijp ik heel goed waarom dit type vakantie zo populair is! 

Jij bepaalt

Ik weet niet precies hoe het bij alle reisorganisaties geregeld is, maar waar ik mijn stedentrip Milaan had geboekt kon ik werkelijk alles zelf bepalen. Bebsy heeft een overzichtelijk filtersysteem waardoor je binnen een paar minuten jouw ideale bestemming en soort vakantie hebt gevonden. Voor mij viel de keuze op een stedentrip Milaan, omdat ik altijd al eens naar deze Italiaanse stad had willen gaan. Het was eigenlijk de bedoeling om gewoon daar op vakantie te gaan, maar dat kon mijn portemonnee helaas niet aan. Gelukkig kon ik bij Bebsy een uitstekende (én goedkope) stedentrip Milaan boeken. Dat is de eerste manier waarop je het dus puik voor elkaar kan hebben door op stedentrip te gaan; een goede deal voor een vakantie die jij volledig bepaalt!

Midden in de stad

Je kan op allerlei manieren op stedentrip gaan. Om eerlijk te zijn was ik bijna overweldigd door de mogelijkheden. Daarom heb ik de informatie over Milaan op de website van Bebsy gelezen. Toen kreeg ik gelijk inspiratie en een idee wat mijn ideale stedentrip Milaan zou zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een beetje buiten de stad een leuk appartement te huren. Wil je de ultieme ervaring? Ga je liever de stad ontdekken als echte local? Dan raad ik je aan om (net als ik) een hotel midden in de stad te boeken. Het scheelt vanzelfsprekend behoorlijk wat reistijd. Dat komt goed van pas. Tijdens een stedentrip wil je namelijk optimaal gebruik maken van je tijd daar – geloof mij maar. 

Doordat je in het centrum van de stad verblijft, kun je verschillende kanten van de stad ontdekken. Zo ben ik overdag heerlijk wezen struinen over de straten van Milaan. ‘s Avonds was het tijd om nieuwe mensen te leren kennen en lekker uit te gaan. De verandering van dag naar nacht is echt spectaculair. Je ziet dingen op een hele andere manier. 

Tips voor een puike stedentrip

Wil je net als ik op zo’n gave stedentrip? Dan heb ik nog een paar tips voor je. Hopelijk helpen deze snippets advies je verder op weg!

  1. Oriënteer jezelf goed voordat je lukraak iets boekt;
  2. Plan niet alles tot in detail als je op stedentrip bent;
  3. Duik vooral de steegjes en zijstraatjes in om de stad door de ogen van een local te zien.

Veel plezier met jouw vakantie!