Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Op een surftrip door Europa

Toen ik besloot te gaan studeren in Amsterdam wist ik al snel dat ik bij een studentenvereniging wilde gaan. Maar een corpsballen studentenvereniging was helemaal niks voor mij. Aangezien ik een liefde had voor wintersporten en surfsporten besloot ik bij DERM te gaan, een studentenvereniging volledig rondom dergelijke sporten. Sindsdien heb ik een liefde opgebouwd voor de sport van golfsurfen en ga ik regelmatig op vakantie om deze sport te beoefenen. Tegelijkertijd ben ik in de afgelopen jaren ook begonnen met motorrijden. Motorrijden is een fantastische manier van reizen aangezien je een bent met de machine en de omgeving.

Surfen en motorrijden

Het leek me een fantastische optie om deze twee passies te combineren en op een surftrip te gaan met mijn motor. Dit lijkt misschien een ingewikkeld verhaal aangezien een surfboard lastig te vervoeren lijkt op een motor. Maar dit was in werkelijkheid geen probleem want het is ook heel goed mogelijk om een surfboard te huren op locatie. Daarnaast heb ik ook in Bali scooter gereden en daar hebben ze een hele handige manier om een surfboard aan de zijkant van je scooter te vervoeren.

Wanneer je wilt surfen in Europa is het beste seizoen om te gaan in het najaar. Tijdens dit jaargetijde zijn er namelijk de meeste stormen op de Atlantische oceaan die goede golven creƫren. Om deze reden besloot ik twee weken vrij te nemen in Oktober om met mijn motor langs de Franse en Portugese kust te reizen en daar verschillende surfspots aan te doen Maar alhoewel de herfst perfect is voor surfen moet je natuurlijk wel goed voorbereid op reis met de motor. Ik heb een grote motor met best veel opslag plek op de achterkant. Daarnaast zorgde ik ervoor dat alles waterdicht verpakt was.

Veilig reizen

Motorrijden is nu eenmaal een manier van reizen waar iets meer risico aan vast hangt dan met de auto reizen. Een verkeersongeluk met de motor zal sneller ernstige gevolgen hebben. Tegelijkertijd wil je natuurlijk ook geen schade aan de motor. Ik had voor de zekerheid een goede motorverzekering voor in het buitenland aangeschaft. Je motorverzekering berekenen kun je gemakkelijk online doen zodat je weet hoeveel geld het je zal kosten. Aangezien ik alleen ging reizen leek het me een goed idee om vooral in hostels te verblijven. Op deze manier kon ik gemakkelijke velen nieuwe mensen ontmoeten en vrienden maken. Het was een hele leuke ervaring om zo te reizen en veel te surfen. De twee mooiste locaties waren Peniche en Biaritz.

Similar Articles

Populair