Ook alles rondom het huis puik voor elkaar

0
1237
schuifpui

Doorgaans ben ik gefocust op een aantal zaken wanneer ik vrij ben. Het huis moet er (een beetje) goed uitzien en ik moet in de tuin kunnen zitten zonder zorgen. De afgelopen week tijdens de tweede hittegolf was dat prima te doen! Desondanks heb ik zo’n donkerbruin vermoeden dat we door het prachtige voorjaar en de hete zomer weer een druilerige herfst en winter krijgen. Daarom heb ik besloten om bijtijds alles rondom het huis ook puik voor elkaar te krijgen. Het lijkt me namelijk ontzettend chill om de volgende dingen toe te voegen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Altijd lekker genieten van de tuin

Een paar jaar geleden heb ik mijn tuin behoorlijk onder de schop genomen. Alle meuk ging eruit en het ziet er nu erg stijlvol uit. Als inspiratie hebben we destijds gekozen voor de Japanse stijl. Hierdoor kan ik echt uren staren naar mijn tuin. Ik kom dan helemaal tot rust. Heerlijk zo’n zen gevoel. Wanneer het herfst of winter is, ga ik toch wat minder snel naar buiten. Het vervelendste vind ik van die dagen waarop het zonnetje wel heerlijk schijnt, maar de temperatuur en de wind het toch even te koud maken. De oplossing? Ik ga investeren in een serre compleet met schuifpui. Van de week heb ik goed mijn huiswerk gedaan en samen met mijn vriendin een plan gemaakt. Ik sta nu al te springen om straks lekker te genieten in de serre met het uitzicht over mijn tuin als het hartje winter is. We gaan bewust een schuifpui installeren, omdat het wel zo prettig is in de zomer als je van binnen naar buiten wilt lopen en andersom. 

Ter behoud van mijn auto

Dus aan de achterkant van mijn huis komt binnenkort een serre met een prachtige schuifpui. Aan de voorkant van het huis heb ik ook een project in de pijplijn. Ik zou het namelijk heel gaaf vinden om een carport aan te laten leggen. Het is niet zo dat ik een hele dure of bijzondere auto heb, maar ik haat het om door weer en wind mijn auto op te zoeken. Breek me de bek niet open over het krabben in de winter. Daarom probeer ik nu mijn vriendin nog over te halen dat een carport ook zeker de moeite waard is. Ik hoop dat het me gaat lukken, want ik heb al een mooie carport gespot bij Tuinmaximaal! Nu dus alleen nog wachten op een definitief akkoord van mijn vriendin en we kunnen aan de slag.