Mineralen in pilvorm: Vitakruid!

mineralen

Als een persoon die zelf ontzettend last kan hebben van hooikoorts, weet ik dat het een paar zware maanden voor mij worden. Als ik door een park fiets, zie ik overal pluisjes, pollen en blaadjes vliegen. Mijn ogen beginnen te wateren, te jeuken, ik krijg kriebels, mijn keel wordt een beetje dik, en tot slot van rekening krijg ik rode vlekken. Wat ik hiertegen ben gaan nemen op aanraden van een vriendin met hetzelfde probleem, zijn mineralen.

Nu denk je misschien huh? Mineralen….ik ken mineraalwater wel, maar mineralen zelf?
Ik zal je even uitleggen wat dit betekent. In de natuur komen mineralen veel voor. Ze zitten in planten┬á en dieren, en zo komen ze uiteindelijk weer bij ons terecht als wij deze eten. Een paar voorbeelden van mineralen zijn onder andere magnesium, calcium en kalium. Dit zijn belangrijke stoffen die helpen bij het ontwikkelen van een goede weerstand en de algemene ontwikkeling van je lichaam. Vroeger zeiden ze altijd; “Melk is goed voor elk!” Omdat melk vol met mineralen zoals calcium zat. Calcium is bijvoorbeeld goed voor je nagels en je tanden.
Ik slik deze mineralen in supplementen vorm, dat houdt in dat ze geconcentreerd in pilletjes zijn gevormd. Ik doe er eentje per twee dagen, en ik heb het idee dat ik veel minder last heb van mijn loopneus!

Mensen nemen vaak ook andere supplementen die bijdragen aan een goede weerstand, of bijvoorbeeld een goede stoelgang. Sommige mensen hebben last van bloedarmoede, en moeten dus veel ijzer en zink binnen krijgen. Dit kunnen zij aanvullen naast hun eigen voeding, door bijvoorbeeld voedingssupplementen aan te schaffen. Hier had ik vroeger veel last van; als kind was ik vrij dun en altijd heel erg bleek. Ik had veel last van hoofdpijnen en iedereen vond me er altijd zwakjes uitzien. Na een aantal bezoekjes aan de dokter en bloedprikken bleek dat ik inderdaad bloedarmoede had. Dat is iets waar je niet echt vanaf komt, je moet gewoon beter eten. Ik kreeg te weinig voedingsstoffen binnen, maar groentes die die stof hadden zoals spinazie en broccoli vond ik verschrikkelijk. Mijn moeder heeft dit opgelost door mij iedere ochtend bij het ontbijt wat pilletjes toe te schuiven. Ze waren klein en makkelijk te slikken en sommige zelfs best lekker! Het schoot enorm op en ik was veel minder vermoeid en duizelig.

Ik kan iedereen aanraden naar zijn voeding te kijken. Kom je iets te kort? Vul het aan. Daar is het voor.

Geef een reactie