Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Milieuvriendelijk zijn als bedrijf

Ik ben van mening dat je op allerlei verschillende manieren het puik voor elkaar kan hebben. Zo kun je het bijna niet meer ontkennen: klimaatverandering. Ik merk aan mezelf dat ik daarom het milieu en duurzaamheid steeds belangrijker vind. Ook als ik in de supermarkt loop betrap ik mezelf erop dat ik toch vaker voor de biologische optie ga. Daarnaast probeer ik minimaal één keer per week vegetarisch (of zelfs veganistisch) te eten. Toch moet ik toegeven dat het soms niet makkelijk is. Alles goed scheiden, de duurzame (en duurdere) producten kopen en ga zo maar door. Ik kan me voorstellen dat als jij een bedrijf runt, je weinig tot geen tijd hebt om je bedrijf milieuvriendelijk te maken. Daarom geef ik je vandaag een paar tips. Dan hoef jij niet meer het internet door te spitten!

Tip 1. Bijdragen met je bedrijfsafval

Als bedrijf zit je hoogstwaarschijnlijk altijd met een behoorlijke berg bedrijfsafval. Je kunt ervoor kiezen om de containers te gebruiken die geleverd worden door de gemeente. Daar betaal je echter als bedrijf wel een toeslag op. Je moet belasting betalen aan de gemeente, omdat zij jouw bedrijfsafval moeten verwerken. Het is een milieuvriendelijk (en budgetvriendelijk) idee om een erkende afvalinzamelaar in te huren. Er zijn namelijk bedrijven die uw afval ophalen en vervolgens verwerken tot nieuwe grondstoffen. Je kunt dus zelfs met je afval al bijdragen aan een duurzame samenleving! Zo zie je maar dat het milieuvriendelijk maken van je bedrijf niet zo lastig hoeft te zijn. 

Tip 2. Investeren in duurzame producten

Een andere (vrij eenvoudige) manier om milieuvriendelijk bezig te zijn als bedrijf, is door te investeren in duurzame producten. Doorgaans zijn wij mensen geneigd om voor de goedkoopste optie te gaan. Dit is helaas vaak niet goed voor het milieu. Daar komt nog eens bij dat het gezegde “goedkoop is duurkoop” helaas vaak de waarheid blijkt te zijn. Het idee om te investeren in duurzame producten of milieuvriendelijke spullen wordt in allerlei branches toegepast. Zo worden er in de logistieke sector kunststof pallets gebruikt. Deze kunststof pallets zijn gemaakt van duurzaam materiaal, zijn eenvoudig schoon te maken en gaan lang mee. Ideaal voor het transport van voedsel, medicijnen en andere producten waarbij hygiëne belangrijk is!

Tip 3. Kleine veranderingen

Ten slotte wil ik je nog een tip geven: kleine veranderingen kunnen ook grootschalig bijdragen aan het milieu. Denk bijvoorbeeld aan een extra vuilnisbak waar enkel plastic in gedeponeerd mag worden. Door plastic te scheiden, is het hele bedrijf direct milieuvriendelijker bezig. Een andere tip: vervang de papieren doekjes in de toiletten en kantines met een handdoek. Zo bespaar je op jouw hoeveelheid afval én ben je duurzamer bezig door gewoon handdoeken te gebruiken. Het hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Met een paar slimme, kleine veranderingen kan jij al milieuvriendelijk zijn als bedrijf. En dan heb je het naar mijn mening erg puik voor elkaar!

Similar Articles

Populair

Op welke manier kun je pasjes opbergen?

Op het moment dat je veel pasjes hebt, is het natuurlijk wel handig om deze op te kunnen bergen. Dit komt omdat het opbergen...

Tips om muizen tegen te gaan

Als je te maken hebt met een muizenplaag in huis is dat flink vervelend en kan dat erg lastig zijn. Om niets te doen...

Diverse verpakkingen voor de leukste artikelen

Nu de feestdagen weer dichterbij komen merken we opeens weer hoe belangrijk het is om cadeaus en producten op de best mogelijke manier te...