Met een displayport heb je het puik voor elkaar!

Een displayport, toen iemand mij voor het eerst met deze term introduceerde had ik geen idee wat hij hiermee bedoelde. Toen ik eenmaal doorhad wat een displayport was en wat je er allemaal wel niet mee kunt doen, realiseerde ik me hoe handig een displayport is. Om het even in het kort uit te leggen. Een displayport is de nieuwste uitgang die vaak wordt gebruikt in allerlei monitoren. De kabel geeft daarbij de mogelijkheid om meerdere monitoren aan te sluiten, in tegenstelling tot de HDMI kabel. De HDMI kabel ondervindt dan ook de grootste concurrentie van de opkomst van deze kabel. De kabel zorgt door zijn hogere bandbreedte ook nog eens voor een betere beeldkwaliteit. Benieuwd wat je met deze kabel nog meer kunt? Lees dan zeker verder!

Verschil tussen HDMI en Displayport

Op het eerste oog zien beiden kabels er hetzelfde uit. Toch zijn er in de praktijk een groot aantal verschillen te ontdekken. Met een displayport is het bijvoorbeeld mogelijk om meerdere 4k schermen aan te sluiten op je computer. Ook kun je jouw computer op een monitor aansluiten om te gamen. Met een HDMI kabel is dit niet mogelijk. Een HDMI kabel maakt het daarentegen wel mogelijk om jouw gameconsole aan te sluiten op jouw tv. Dit is met zijn concurrent niet mogelijk. Ondanks de concurrentie tussen de twee kabels hebben ze wel beide eigenschappen die enigszins van elkaar verschillen. De kabels zijn dus absoluut geen vervanging op elkaar maar zullen prima naast elkaar kunnen functioneren. Het hangt uiteindelijk af van het doel dat je met een specifieke kabel hebt om te zien welke van de twee je nodig zult hebben.

De conclusie

Ik hoop dat ik jullie met mijn blog wat meer informatie heb kunnen verschaffen over de displayport. Vooral als je geïnteresseerd bent in op enorm hoge kwaliteit monitoren aan te sluiten of als je wilt gamen op je PC monitor dan is de HDMI kabel verouderd. Toch zijn er genoeg mogelijkheden waarvoor de laatstgenoemde kabel kunnen gebruiken en deze zal voorlopig dan ook nog niet verdwijnen. Ik heb het in ieder geval puik voor elkaar met al mijn 4k beeldschermen die ik tegenwoordig op elkaar aan kan sluiten. Sterker nog, ik heb nog nooit zo lekker thuis gewerkt. Zelfs een simpel document typen is namelijk in 4k een enorme verademing. Ga jij thuis ook op zoek naar alle mogelijkheden om van deze voordelen te profiteren?

Similar Articles

Comments

Populair

Het ideale sinterklaasfeest op werk

Sinterklaas Wij doen op werk nooit echt aan kerstpakketten. Ik vind dat maar een lastig iets om aan te schaffen, de helft van de mensen...

De leukste verjaardagscadeautjes

Lenteverjaardag Ik ben bijna jarig! Veel mensen zijn in het voorjaar jarig, ik denk dat het komt omdat die kinderen tijdens vakantie verwekt zijn. In...

Mijn mooie, lichte pand

Visagie Zoals veel van jullie weten heb ik al enige tijd een eigen zaak waar ik de visagie doe van allerlei mensen. Bruiloften, feestjes, gala’s...