Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

De meest gebruikte vervoersmiddelen voor in de stad

In elke plaats zijn er bezienswaardigheden die je kunt bekijken. Om de stad beter te leren verkennen is het raadzaam om je tussen de bevolking te mengen, om zo hun cultuur en gewoontes te ervaren en leren kennen. Dat geldt voor ieder land, maar ook onze eigen prachtige Nederland. De provincies hebben allemaal hun eigen bezienswaardigheden waar de inwoners maar wat trots op zijn. Ga er op uit en geniet wat Nederland allemaal te bieden heeft. Of je nu tweedehands fietsen in Utrecht, een watertaxi in Rotterdam of de trein naar Amsterdam kiest, het kan allemaal!

Een fietsreis door Nederland

Misschien klinkt het wat afgezaagd. Fietsen doen de meesten toch bijna elke dag? We verplaatsen ons fietsend naar werk, sport en andere belangrijke bestemmingen, dat klopt, maar een fietsreis is toch iets heel anders. Met een fietsreis heb je alle tijd om de omgeving te verkennen, je bent meer bewust van je tocht, ziet de natuur in volle bloei, de geuren en kleuren beleef je veel intenser met een ontspannen reis op de fiets. Er is geen werkdruk, je bepaalt zelf de tijd, plaats en bestemming. Je kunt uitrusten waar je maar wilt. Op een terras, in een weideveld of bij een vakantieboerderij. Heb je geen eigen fiets? Je kunt tweedehands fietsen in Utrecht voor een klein bedrag per dag/week huren. In veel gevallen kun je online je gehuurde fiets uitkiezen. Ook voor kinderen zijn er diverse soorten fietsen te huur. En ook op veel andere plaatsen in Nederland worden fietsen te huur aangeboden. De meest gebruikte vervoersmiddel voor in de stad is de fiets!

Met deze vervoersmiddelen de stad verkennen

In veel grote steden mogen steeds meer automobilisten de stad niet in, de autovrije zones schieten als paddenstoelen uit de grond. Een taxi kan je op veel plaatsen brengen. Toch beleef je minder in een taxi dan op de fiets en bovendien is een taxi een duur vervoersmiddel. Andere vervoersmiddelen waar we gretig gebruik van maken in de stad zijn:

  • Tram
  • Metro
  • Bus
  • Watertaxi
  • Waterbus

Bij veel toeristische trekpleisters kan het in het topseizoen erg druk zijn. Het is verstandig om van te voren te checken of er geschikte vervoer aanwezig is en of er gereserveerd moet worden, zoals de waterbus. Check ook even of er een directe tram, bus of metro naar jouw bestemming rijdt. 

Similar Articles

Populair