Home Wonen Meer lichtinval? Ga voor een raam!

Meer lichtinval? Ga voor een raam!

0
8

Wil jij in jouw huis graag meer lichtinval? Dan is een raam natuurlijk de perfecte oplossing. Maar welk soort raam past dan bij de kamer waarin je het raam wilt plaatsen. Het is wel even goed om na te denken over welk raam geschikt en praktisch is omdat een raam vaak een groot onderdeel van het interieur is. Hieronder worden een aantal ramen beschreven met bijbehorende kamers en ruimtes waar ze geschikt kunnen zijn.   

Vast raam

Voor een leef- of woonkamer zijn vaste ramen zeer geschikt. Denk hierbij dan vooral lekker groot. Grote vaste ramen zorgen voor enorm veel lichtinval en dat zorgt weer voor een ruimtelijke uitstraling. Het fijne aan deze ramen is dat je ze volledig kunt aanpassen aan je eigen stijl. Je kunt er voor kiezen om geen enkele verduistering voor de ramen te hangen waardoor jouw huis een open uitstraling krijgt, maar je kunt ook gaan voor mooie grote gordijnen die ervoor zorgen dat een woonkamer wat knusser wordt. Het is aan te raden om voor kunststof kozijnen te gaan omdat deze goed en makkelijk te onderhouden zijn. Dit is natuurlijk erg prettig bij vaste ramen.  

Draaikiep raam

Deze ramen komen met name voor in slaapkamers en kantoorruimtes. Dit komt je met een draaikiep raam om twee assen kunt draaien, namelijk verticaal als horizontaal. Je kunt dit raam zowel het raam op kiep-stand kunt zetten als helemaal open kunt draaien. Het is dan ook gebruikelijk om gordijnen of lamellen als verduistering in te zetten. De grote van deze ramen kan verschillen maar beginnen vanaf een gemiddelde grootte. Zeker voor ruimtes waar je goed moet kunnen ventileren zijn draaikiep ramen ideaal. Ook hierbij zijn kunstof kozijnen weer aan te raden.   

Valraam

Een valraam wordt vooral gebruikt voor kleine ruimtes in een huis. Denk bijvoorbeeld aan een klein keuken- of kelderraampje. Het doel van deze ramen is om een ruimte te ventileren en daarom zijn ze dus ook vrij klein. Het is niet gebruikelijk om een klein valraam te verduisteren. Vaak die je deze valramen boven een deur of laag aan de grond wanneer het gaat om een kelderraam.Ook bij een valraam zijn de kunststof kozijnen weer aan te raden vanwege het gemak in onderhoud.

Klepraam

Het klepraam is geschikt voor mensen die weinig ruimte hebben aan de binnenkant of gewoon simpelweg liever willen dat een raam naar buiten open gaat. Een klepraam is vaak niet heel groot van formaat en is voorzien van scharnieren aan de bovenzijde van het raam. Ook hierbij zijn de kunststof kozijnen weer aan te raden.

 

Overweeg jij om een van bovenstaande ramen te laten plaatsen. Bekijk dan zeker eerst even alle opties met kunststof kozijnen offerte en geniet snel van je nieuwe uitstraling met veel lichtinval en ventilatiemogelijkheden.     

 

GEEN REACTIES