Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Alles wat je moet weten over mascara en blush

Dit is mascara en zo gebruik je het

Mascara is een goedje wat je op je wimpers aanbrengt om ze een andere kleur te geven. Vaak willen mensen hun wimpers donkerder maken, omdat je ogen dan meer opvallen en groter lijken. Hier gebruik je dan een bruine of zwarte mascara voor. Maar je kunt ook gaan voor een fel gekleurde mascara die een feestje van je wimpers maakt. De meeste mensen die make-up dragen gebruiken eigenlijk altijd mascara. Het is een van de meest basic make-up items. Ook zonder enige foundation of andere huid basis kan iedereen een mascara goed dragen en ziet het er niet gek uit. Er zijn naast kleuren ook veel verschillen wat betreft het soort mascara en de borstel waarmee je het aanbrengt. Ten eerste zijn er mascara’s die of waterbestendig zijn of niet. De waterbestendige soort blijft langer op de wimpers zitten en vlekt niet snel door zweet of tranen. Omdat het waterbestendig is is het wel ook lastiger om het goed van je wimpers af te krijgen na een dag. Niet waterbestendige mascara is wat lichter op de ogen en is makkelijk weg te vegen als het vlekt. Ook zijn er mascara’s die wimperserums toegevoegd hebben. Deze serums zouden ervoor zorgen dat je wimpers langer worden en sneller groeien. Tot slot heb je rubberen of haren borsteltjes, dikke en dunne, en gebogen of rechte borstels.

Dit is blush en zo gebruik je het

Een blush is een make-up soort wat je niet perse dagelijks hoeft te gebruiken, tenzij je een persoon bent die weinig kleur in het gezicht heeft. Blush is namelijk een make-up poeder dat je wangen een kleurtje geeft. Dit knapt je gezicht heel erg op als je bleekjes bent of moe. Door het kleurtje op je wangen boots je namelijk een blosje na, en dat ziet er altijd gezond uit! Blush lijkt op oogschaduw, maar je brengt het met een grotere kwast op je jukbeenderen aan. Je krijgt er ook wat meer diepte van in je gezicht, waardoor je gezicht slanker lijkt.

Standaard make-up tips die je sowieso moet weten

Tot slot zijn er een paar tips die iedere make-up drager in het achterhoofd moet houden. Ten eerste is er het less is more principe. Start met een dun laagje make-up. Meer aanbrengen kan, maar er af halen is lastiger zonder de rest van je make-up te verpesten. Koop ook kwaliteitsmake-up. Ook hier geldt, duurkoop is uiteindelijk goedkoop, omdat de dekking vaak hoger is en de make-up ook beter werkt. Let tot slot goed op de kleur van je ogen en haar en de ondertoon van je huid. Bepaalde kleuren make-up werken namelijk niet met sommige kleuren ogen, haar of ondertoon.

Similar Articles

Populair