Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Koreaanse kantoorartikelen

Ik heb het afgelopen twee jaar in Zuid-Korea gewoond en gewerkt. Het is een geweldig ervaring geweest die ik nooit zal vergeten. De eerste keer dat ik in Zuid-Korea was, was als een uitwisselingsstudent, daarna heb ik er twee jaar gewoond. Tijdens deze twee jaar  heb ik voor 9 maanden op een kantoor gewerkt, en ik was erg verrast door de kantoorartikelen die ik daar zag. Heel anders dan in Nederland, waar de meeste bureaus erg leeg en netjes zijn waren in Korea alle bureaus volgebouwd met verschillende kantoorartikelen. In dit artikel bespreek ik de verschillende producten en snufjes die je in Korea op de werkvloer overal kan vinden.

 

Luchtbevochtigers (humidifiers)

 

Op bijna alle bureaus in Korea staat een luchtbevochtiger. Dat lees je goed, een apparaatje die de lucht vochtiger maakt. Misschien heb je wel eens last van een droge keel of het gevoel dat de lucht erg vaal is op kantoor. Een luchtbevochtiger kan hierbij helpen, door kleine waterdruppels in de lucht te verspreiden. Een erg slimme uitvinding en iets wat op nog veel meer kantoren in de wereld gebruikt zou moeten worden.

 

Kleine ventilatoren

 

Ook wat je veel ziet zijn kleine ventilatortjes. Als het op je kantoor te warm is dan biedt zo’n ventilatortje net de extra verfrissing en verkoeling die je kan helpen tijdens de lange kantooruren geconcentreerd te blijven. Zo’n ventilatortje kan je makkelijk met de hand vasthouden als je in de rondte loopt.

 

Dekens en versierinkjes

 

Ook wat je veel ziet in Korea zijn dekentjes, versierinkjes, poppetjes en andere leuke dingen om je bureau wat op te vrolijken. De dekentjes zijn er om een knus gevoel te geven (en als je echt een dutje nodig hebt. Ook de poppetjes en versierinkjes zijn er om de werkplaats een beetje op te vrolijken en een leuke uitstraling te geven. Natuurlijk moet je niet het effect van een fijne werkomgeving op de productiviteit onderschatten. Al deze Koreaanse kantoorartikelen lijken misschien overbodig, maar zoals elke goede manager weet, alle kleine beetjes helpen.

 

Een voorbeeld nemen aan Korea

 

Het is een goed plan voor bedrijven om te overwegen een voorbeeld te nemen aan Korea. Door de werkplaats minder serieus en een knusse atmosfeer te geven zijn mensen meer geneigd om het beter naar hun zin te hebben en dus harder te werken. Wees dus niet verlegen om je dekentjes, versierinkjes en poppetjes meet te nemen en je werkplaats een nieuwe inrichting te geven.

 

 

 

Similar Articles

Populair

Je leven weer oppakken doe je zo

Het kan zijn dat je even een dipje hebt. Iedereen heeft hier wel eens last van. Vaak wordt er gezegd dat je de tijd...

Een lening aflsuiten, hoe doe je dat?

Heb je geld nodig? Moet u een lening afsluiten? Wil je weten hoe je dat doet? In deze blog leest u hoe u een...

Goed voor elkaar: lifestyle kerstpakketten

De feestdagen naderen alweer snel. Dat is voor iedere ondernemer een drukke tijd. Veel ondernemers moeten het hebben van de omzet rond de feestdagen....