Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Jouw ideale vakantie in Spanje

Spanje is een populair vakantieland voor velen en dat is natuurlijk helemaal te begrijpen. Het prachtige weer, mooie natuur en heerlijke eten maakt een vakantie Spanje echt iets om naar uit te kijken. Het (weliswaar stereotype) Mañana-leven klinkt ons daarnaast ook als muziek in de oren! In dit artikel delen we daarom een aantal ideeën wat je in Spanje zou kunnen doen tijdens je vakantie.

Stedentripje naar Spanje

Spanje leent zich erg goed voor stedentripjes, want er zijn heel wat steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Barcelona, Madrid, Valencia en Malaga zijn bijvoorbeeld stuk voor stuk allemaal erg leuk om een lang weekendje door te brengen. Elke stad heeft weer zijn eigen charme, geschiedenis en cultuur. In zuidelijke steden zoals Sevilla en Malaga zijn bijvoorbeeld nog Arabische sporen te vinden van de Moorse overheersers een aantal eeuwen geleden, terwijl je in Catalaanse steden zoals Barcelona veel gotische invloeden terugziet in de architectuur.

En natuurlijk kunnen we de heerlijke tapas, gambas al ajillo, paella, tortilla Española en turrón niet aan ons voorbij laten gaan! Het leven in Spanje gaat tot laat in de avond door, vooral in de zomer (mede door de hoge temperaturen). Dit betekent dus dat je elke avond op een terrasje kunt neerstrijken en onder het genot van een glaasje sherry, cava of een andere lekkere Spaanse wijn en een plankje met jamón ibérico en queso manchego je vakantie kunt vieren.

Ga de natuur in

Ben je meer een natuurliefhebber? Ook dan is een vakantie Spanje zeker leuk om te overwegen, want dit land heeft afwisselende landschappen en nationale parken waar je urenlang kunt wandelen. Neem bijvoorbeeld de Sierra Nevada (Andalusia, Zuid-Spanje): in de zomer kun je hier hiken en mountainbiken en van november tot april kun je er zelfs wintersporten! Ook Parque Nacional de Monfragüe (Cáceres, West-Spanje) is interessant voor dierenliefhebbers om eens een dagje naartoe te gaan. Er zijn namelijk meer dan 200 diersoorten te vinden, inclusief de (zeer zeldzame) Spaanse lynx! Maar dit park trekt ook vogelspotters, want je vindt hier onder andere gieren, adelaars, uilen en de zwarte ooievaar spotten.

Relaxed eilandleven

Je vakantie Spanje kun je ook op een van de Spaanse eilanden doorbrengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Ibiza? Dit sprookjesachtige eiland heeft eigenlijk voor ieder wat wils: een ruige natuurlandschap, spannend uitgaansleven en authentieke dorpjes. Ook de Canarische eilanden zoals Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife zijn prachtige eilanden voor een heerlijke vakantie vol met zon, zee en strand. Deze Canarische eilanden zitten trouwens ook vol met indrukwekkende natuurgebieden. Zo heeft het eiland La Palma een grote veelzijdigheid aan verschillende soorten landschappen en kun je hier bossen vol laurierbomen, een heus regenwoud, warmwaterbronnen (waar je ook kunt zwemmen!), watervallen, een dor en droog woestijnlandschap en zelfs vulkaankraters vinden.

Similar Articles

Populair

Een groene leefomgeving voor jouw kind

In Nederland zijn er veel gezinnen met kinderen. Het is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur en samenleving. Veel ouders streven ernaar om...

Een camping Nederland is een goed idee!

Nederland is schitterend. Hoe lang je hier ook al woont, het blijft een land waar veel te ontdekken valt. Je kunt hier ook nog...

Moroccanoil: de beste haarverzorging

Wil je graag goed voor je haar zorgen? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar de mogelijkheden van moroccanoil. Dit...