Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Je leven weer oppakken doe je zo

Het kan zijn dat je even een dipje hebt. Iedereen heeft hier wel eens last van. Vaak wordt er gezegd dat je de tijd ervoor moet nemen en dat het vanzelf wel weer terugkomt. Maar je kan er ook zelf wat aan doen! Het is beter om er actief mee bezig te zijn. Breng veranderingen door die je verder brengen en maak nieuwe doelen in het leven. Er zijn bepaalde manieren om weer grip op jezelf te krijgen.

Ga eropuit

Ga eens een weekend, een maand of een aantal dagen weg uit je omgeving en verwelkom de wereld. Soms kan dit al een hele hoop doen voor je geest. Veel in beweging blijven kan ook helpen. Een sterk lichaam gaat hand in hand met een sterke geest. Focus je op kracht, toewijding en structuur. Vind je sporten niet echt leuk? Bedenk dan iets waarbij je je wel op je gemak voelt als je beweegt. Dit kan al zijn met een lange wandeling of juist fietsen. Fietsen is goed voor je gezondheid. Het is vrijwel niet intensief, maar toch erg gezond. Een omafiets kopen doe je heel gemakkelijk, snel en het is een investering in jezelf. Dit zijn de fijnste fietsen voor een heerlijk tochtje door het dorp. Neem de fiets in plaats van de auto.

Sta open en wees open

Soms heeft een positief effect om nieuwe mensen in je leven te laten. Vaak is het zo dat je toe bent aan verandering, nieuwe inzichten en nieuwe relaties. We worden zoals de mensen met wie we de meeste tijd spenderen, dus kies ervoor om met mensen om te gaan die het beste in je naar boven halen. Zodra je die mensen hebt gevonden, kan je daar ook veel beter je verhaal aan kwijt. Het is ook goed om je verhaal te delen, zodat je het niet hoeft op te kroppen. Verstop de dingen die belangrijk voor je zijn niet en weiger om je te verontschuldigen voor wie je ooit was.

Durf nee te zeggen

Er zullen altijd mensen zijn die vragen blijven stellen. Kan je nog even dit oppakken of dat regelen? Zo bouw je alleen nog maar meer stress op voor jezelf. Daarom is het goed om duidelijk grenzen voor jezelf te hebben. Weet wat jouw grenzen zijn en handel als iemand over die grenzen heen gaat. Uiteindelijk zal je merken dat nee ook een antwoord is en je veel minder stress zal ervaren. Aan jezelf werken is niet altijd makkelijk, maar aan het einde van de dag heb je er wel veel profijt van.

Similar Articles

Populair

De Groene Keuze: Auto Delen in Rotterdam Zuid en Amsterdam Ontdekken

Stel je voor: je hebt een auto nodig voor een dagje uit, een verhuizing of gewoon om van A naar B te komen. In...

Hobby’s voor binnen en buiten

Heb jij ook zin om een nieuwe hobby te ontdekken? Jezelf even helemaal verliezen in iets wat je gewoon leuk vind om te doen,...

Hoe gaat asbest verwijderen in zijn werk?

Asbest is een materiaal dat in het verleden veel gebruikt werd vanwege de vele voordelige eigenschappen, zoals hittebestendigheid en slijtvastheid. Tegenwoordig weten we echter...