Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Met mijn Kipper op weg

Ik ben al jaren vrachtwagen chauffeur en heb menig vrachtwagen mogen besturen. Sommige kon ik heerlijk in rijden, anderen vond ik vreselijk. Maar na al die jaren kan ik nog steeds concluderen dat de Kipper mijn favoriet is! Na een lange weg dankzij een burnout heb ik mijn weg teruggevonden naar deze geweldige machine. Ik vertel je graag hoe dit zo is gekomen.

Wat is een kipper?

Voor de leken onder ons zal ik een korte uitleg geven over dit prachtige exemplaar. Een kipper is een moderne variant van de vrachtwagen. Een laadruimte van een vrachtwagen of truck is enorm geschikt voor het vervoeren van grote hoeveelheden en dat is ook wel nodig als je dingen voor de bouw moet vervoeren. Een kipper is dus een kar met een hydraulisch systeem die er voor zorgt dat de laadruimte van een platte toestand naar een schuine toestand gezet wordt.Kipper vrachtwagens worden gebruikt om bulkladingen eenvoudig te lossen op het bouwterrein. Kippers zijn voorzien van een hydraulische zuiger waardoor de laadbak kantelt en de lading via de achterklep wordt gelost. Tijd besparend en betrouwbaar, met name in de bouw en de agrarische sector. Aangezien ik voornamelijk dingen vervoer voor de agarische sector, ben ik al snel in aanraking gekomen met dit model. Naast dat het functioneel is, heeft het ook nog eens een fijne wegligging en is hij makkelijk te besturen. Ik wil nooit meer een ander!

Eigen baas

Enkele jaren geleden was ik in een burnout terecht gekomen. Niet omdat ik zo hard werkte, maar omdat ik een groot conflict had met mijn baas. Hij bleef mijn planning maar omgooien en ik wist nooit waar ik aan toe was. Dit zorgde ervoor dat ik veel stress kreeg, waardoor ik overspannen op de bank terecht kwam. Na een langzaam en moeizaam revalidatie traject, mocht ik van de arbo arts weer aan de slag. Ik was gekke Henkie niet, dus besloot niet terug te keren bij mijn voormalige werkgever. Ik had aardig wat spaargeld, dus besloot voor mezelf te beginnen! Het eerste wat ik kocht was dus mijn eigen Kipper. Zo gezegd, zo gedaan. Klanten vinden was niet moeilijk, want mijn vaste klanten wilden allemaal met me mee. En zo gebeurde het dat ik binnen een paar maanden een goedlopend bedrijf had opgebouwd. Ik heb nu 10 mensen onder me werken en we bedienen allemaal de agrarische sector. We rijden allemaal in een Kipper en ik zorg er voor dat iedereen tevreden zijn werk kan uitvoeren. Over een aantal jaar kan ik zelfs met pensioen! Een heerlijk vooruitzicht.

Similar Articles

Populair