Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Houd het hoofd koel deze zomer

Op het moment is het wat regenachtig in Nederland en dat is maar goed ook. Eindelijk hebben de plantjes en de gazonnetjes weer wat water gehad en zijn de gele velden weer veranderd in groen. Toch is het wel lekker in de zomer, het warme weer. Dan gaan we met z’n allen naar buiten en genieten we van het zonnetje. Nu komen die dagen er na het weekend weer aan, warmere temperaturen en veel wolkeloze luchten. Dan tikken we ook alweer bijna de 30 graden aan en dat is voor veel Hollanders weer nét iets te veel van het goede. Maar aan het weer kunnen we simpelweg niets veranderen dus hoe houd je het koel als de warme dagen weer beginnen?

Ice, ice, baby

Het is dus al een poosje zomer. Het typische zomerweer is weer onderweg en bijna alle scholen hebben vakantie. Het is dus dé tijd om je over te geven aan ijskoude ijsjes. Jazeker, niets staat meer in de weg en alles wijst erop: er moet ijs worden gegeten. Sla je favoriete ijsjes of bakken ijs binnen. Of beter nog, maak ze zelf. Dat kan heel makkelijk. Met een ijsvorm, stokjes, water en siroop heb je binnen een handomdraai heerlijke zelfgemaakte waterijsjes. Haal de koelbox uit de schuur, ijs erin en hoppa je bent onderweg naar het strand voor een dagje zon mét de nodige verkoeling.

Werk je niet in het zweet

Ik ben helemaal voor hard werken maar dan moeten de omstandigheden er wel naar zijn. In de zomer, en zeker als we bijna de 30 graden aantikken, is het vaak gewoon heel warm. Dat is overal waar geen airco zoals op hotelkamers staat, die dingen weten een brandende woestijn nog te bevriezen. Op kantoor maar ook in de bouw. Dan is het geen overbodige luxe om een koelvest aan te trekken. Sommige bouwbedrijven hebben die standaard met het warme weer maar anders kan je een koelvest ook gewoon zelf aanschaffen.

Zo zie je dat het simpel en lekker kan zijn om koel te blijven deze zomer. Zowel thuis in de vrije tijd als op het werk. Maar je mag die twee natuurlijk ook lekker combineren. Kijk uit dat je het niet té koud krijgt. Enne, ik zeg het toch maar even maar met die felle zon moet je je niet vergeten in te smeren. Anders brandt de boel straks alsnog door je rood gebrande huid.

Similar Articles

Populair