Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Het ideale sinterklaasfeest op werk

Sinterklaas

Wij doen op werk nooit echt aan kerstpakketten. Ik vind dat maar een lastig iets om aan te schaffen, de helft van de mensen is niet blij met wat er in zit of allergisch voor het etenspakket. Dan heb je nog de waardebonnen waarvan ze zelf iets kunnen uitzoeken, maar dat voelt niet echt als een cadeau, vind ik. Wij zijn daarom er maar gewoon mee gestopt en doen in plaats daarvan meer aan sinterklaas. Dat voelt ook als een betere match aangezien veel van onze collega’s kleine kindjes hebben. We geven daarvoor elk jaar een groot sintfeest, waar alle kinderen cadeautjes krijgen, er een echte sinterklaas met paard en pieten langskomt en de ouders vaak ook nog even op sints schoot mogen. Deze feestjes zijn altijd een groot succes en raad ik zeker aan. Maar het organiseren is een flinke kluif, dus daar zal je met het één en ander rekening moeten houden.

Tips

Ik heb dit voor jullie even op een rijtje gezet:

  • Je kan nooit genoeg strooigoed bestellen! Om te eten, om uit te delen en daarna in zakjes of potjes aan de families mee te geven! Iedereen houdt stiekem van strooigoed en het maakt de hele situatie van een goed sinterklaasfeest compleet!
  • Daarnaast kan je beter chocoladeletters online bestellen. Deze zijn in de winkel vaak uitverkocht en je hebt op de computer sneller een overzicht van welke letters je nodig hebt.
  • Investeer eenmalig in een sinterklaasoutfit voor deze dag, Het jaarlijks huren van zo een pak is een stuk prijziger dan er eentje kopen in de uitverkoop.
  • Vraag bij de plaatselijke boerderij of er daar iemand piet zou willen spelen met een paard aan de hand. Wij hebben de stoute schoenen aangetrokken en hebben daardoor bijna jaarlijks ook een grote knol staan. Let op: zo een beest laat je pand wel enorm stinken, dus erna luchten is vereist (of laat de knol lekker buiten staan, wel zo makkelijk).
  • Laat de ouders voor een bepaald bedrag (bijvoorbeeld 10 euro) zelf een cadeautje voor hun kinderen uitzoeken. Dat scheelt  heel veel tijd en zij weten vaak beter wat het kindje echt wil hebben dan wij. Dan krijgt elk kind een cadeau wat hij echt wil hebben.
  • Inventariseer ruim van te voren hoeveel kinderen er komen en haal voor de zekerheid altijd een paar reservecadeaus. Er zal net begin december een nieuwe collega begjnnen die dan niet kan komen: zonde!

Laten jullie weten hoe het was?

Similar Articles

Populair

Tips voor de juiste sportkleding

Sporten, het is een bezigheid die bij veel mensen in hun routine zitten. Je kunt dit natuurlijk voor verschillende doeleinden doen. Veel jongens sporten...

Mediums online kunnen je echt helpen

Bij een medium denk je vast aan een oude vrouw met lange zwarte haren die in een enorm gewaad in het half donker in...

7 Brouwerijen uit Nederland

Nederland kent een rijke geschiedenis aan bieren. Vandaag de dag worden er nog steeds brouwerijen geopend. Je kunt zelf, als je de investering er...