Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Het beveiligen van je winkelpand

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om je winkelpand te beveiligen. Waar we vroeger gewoon de deur konden sluiten met hang en sluitwerk, is er nu wel meer van belang om de winkel goed te beveiligen. Zo zijn er vele inbrekers actief die in staat zijn om de deur te forceren, om vervolgens hun slag te slaan en buit te maken. Zo is het zeker aan te raden om gebruik te maken van camerabeveiliging, maar kun je tegenwoordig ook kiezen voor een andere manier van beveiligen, mistbeveiliging. In dit blog vertellen we je graag wat nu de voor- en nadelen zijn, wat de soort beveiliging precies doet en meer!

De voor- en nadelen van camerabeveiliging

Een manieren van beveiligen die erg veel wordt gebruikt bij winkelpanden en kantoren, is camerabeveiliging. Met verschillende camera’s is er te allen tijde een goed en duidelijk zicht op bepaalde situaties, waardoor ook daders tijdens een verdachte situatie op beeld komen te staan. Je beschikt ten alle tijde over bewijsmateriaal, legt de daders ook in het donker vast met de infraroodcamera en kun je de daders hierdoor makkelijker opsporen.

Het nadeel van camerabeveiliging,m is dat de daders de camera’s ook kunnen omzeilen. Zo zijn er natuurlijk wel verborgen camera’s, maar weet een inbreker zich ook voor te bereiden door zich anders te kleden. Wanneer de daders zich helemaal bedekken met zwart kleding, zal een signalement niet erg specifiek zijn en is de dader ook niet makkelijk te vinden.

Kies voor mistgeneratoren!

Nu is het natuurlijk verstandig om gebruik te maken van camerabeveiliging en beschikken de meeste winkelpanden en kantoren over een alarm, maar zijn mistgeneratoren de laatste tijd ook erg populair. De mistmachines staan gekoppeld aan een alarm, waarna de mistgeneratoren in mum van tijd enorm veel rook creëren wanneer er iemand langs de sensor loopt. De inbrekers zullen in paniek raken, waarna ze gaan uitweg meer weten te vinden en zij daadwerkelijk in de val zijn gelopen. Door de dikke mist kunnen zij niks meer zien, terwijl de autoriteiten snel richting het pand zullen rijden om uiteindelijk de dieven te arresteren.

Met een juiste combinatie van camerabeveiliging, een alarmsysteem en mistgeneratoren, zorg je ervoor dat de pakkans veel groter is. De daders staan op beeld, raken in paniek door het alarm en wordt ervoor gezorgd dat zij geen kant op kunnen door de dikke mist, zodat de gedurfde inbrekers het geen tweede keer zullen proberen om hun slag te slaan!

Similar Articles

Populair

Je leven weer oppakken doe je zo

Het kan zijn dat je even een dipje hebt. Iedereen heeft hier wel eens last van. Vaak wordt er gezegd dat je de tijd...

Een lening aflsuiten, hoe doe je dat?

Heb je geld nodig? Moet u een lening afsluiten? Wil je weten hoe je dat doet? In deze blog leest u hoe u een...

Goed voor elkaar: lifestyle kerstpakketten

De feestdagen naderen alweer snel. Dat is voor iedere ondernemer een drukke tijd. Veel ondernemers moeten het hebben van de omzet rond de feestdagen....