Home Zakelijk Grootzakelijke energie inkopen op het juiste moment

Grootzakelijke energie inkopen op het juiste moment

0
23
energiecentrale

Ondernemers opgelet: 2019 staat in het teken van beter met energie omgaan. Hoewel je ieder jaar al moet letten op het aanbod van verschillende energieleveranciers is dat anno 2019 meer dan ooit belangrijk. Daar komt ook nog eens bij kijken dat de prijzen van grootzakelijke energie iedere dag kunnen veranderen! Daarom is het belangrijk om op precies het juiste moment grootzakelijke energie in te kopen voor je bedrijf. Niemand wil immers te veel betalen voor een energiecontract. Maar wat is nou eigenlijk hét juiste moment? Je leest het in dit artikel.

Neem de tijd om energiecontract af te sluiten

Gelukkig hoef je niet willekeurig te gokken wanneer de prijzen van grootzakelijke energie het meest voordelig zijn. Je kunt iedere dag energie grootzakelijk vergelijken om op die manier te checken hoe hoog de prijzen op dat moment zijn. Hiervoor hoef je zelf overigens niet uren te zoeken bij verschillende leveranciers. Er zijn diverse websites waar dat voor jou wordt gedaan, zonder dat je dat geld kost. Het is dan ook aan te raden om niet direct een contract af te sluiten wanneer op dat moment de prijzen interessant zijn. Kijk het een aantal weken tot maanden aan en je merkt vanzelf een beetje hoe de tarieven rondom een grootzakelijk energiecontract wisselen. Op basis daarvan kun je een beetje voorspellen wat de prijzen gaan doen en wat interessant is voor jouw bedrijf.

Grootzakelijke energietarieven blijven onvoorspelbaar

Houd er echter altijd rekening mee dat de tarieven nooit helemaal te voorspellen zijn. Wanneer de energiemarkt bijvoorbeeld stijgende is, moet je dan wachten tot de markt en dus de prijzen weer gaan dalen? Of neem je hierbij liever geen enkel risico? Zullen we je eens wat vertellen? Je neemt eigenlijk altijd een risico, juist omdat de prijzen zo wisselend kunnen zijn. Hierdoor weet je nooit wanneer de prijzen het allerlaagst zijn. Wanneer je het lastig vindt om in te schatten welk moment voor jou het beste is, kun je een expert inschakelen op het gebied van grootzakelijke energie. Via Energie-zakelijk.nl kom je hier meer over te weten.

Let op opzegtermijn van grootzakelijk energiecontract

Het juiste inkoopmoment van grootzakelijke energie heeft uiteraard ook te maken met wanneer je huidige zakelijke energiecontract eindigt. Het is héél belangrijk om dit contract tijdig op te zeggen om hoge kosten te voorkomen. Vergeet je je contract op te zeggen dan wordt het contract automatisch verlengd. “Handig”, denk je misschien, maar de kans is groot dat je veel meer betaalt dan wanneer je zelf meerdere aanbieders met elkaar hebt vergeleken en daaruit een meer aantrekkelijke hebt gekozen. Let hierbij erop dat sommige energieleveranciers een opzegtermijn hebben van maar liefst zes maanden wanneer het gaat om grootzakelijke energie. Goed om te onthouden dus.

GEEN REACTIES