Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Gemakkelijk verhuizen

Een verhuizing is altijd stressvol. Maar sinds corona is het er ook niet gemakkelijker op geworden. De Ikea en andere meubelwinkels zijn dicht en er is een avondklok. Verhuizen kost vaak lange dagen en het is niet handig dat je na negen uur niet meer naar buiten mag. Toch zijn er ontzettend veel mensen die tijdens deze periode gewoon gaan verhuizen. Om de verhuizing net even wat makkelijker te maken bespreken we in dit artikel verschillende tips om de verhuizing te versimpelen.

Begin op tijd

Ook als de verhuizing nog maanden weg is, kun je al heel veel doen om de verhuizing goed voor te bereiden. Wanneer je eenmaal de verhuisdozen of opslagruimte hebt, ga denk elke dag een aantal dozen inpakken.

Organisatie

Op het gebied van inpakken is het slim om elke kamer afzonderlijk in te pakken. Je kunt voor elke kamer aparte dozen gebruiken. Dit is erg handig wanneer je weer gaat uitpakken. Het is fijn als je veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden door op de dozen ook meteen te schrijven wat erin zit.

Verhuizen in de lente

Veruit het beste moment om te verhuizen is in de lente. In de winter is de kans erg groot dat je in kou en regen moet verhuizen. Tegenwoordig is de kans groot in de zomer dat je midden in een hittegolf terecht komt. Daarom is het beste moment om te verhuizen in de lente. Natuurlijk weet je het in Nederland nooit, maar tijdens de lente heb je een grotere kans dat het zacht weer is.

Doe oude dingen weg

Een verhuizing is ook een goed moment om van oude dingen af te komen. Je kunt bijvoorbeeld een grofvuil container huren en oude meubels wegdoen. Het huren van zo’n container is ook handig als er nog dingen verbouwd moeten worden aan het nieuwe huis. Veel mensen realiseren zich tijdens een verhuizing dat ze ontzettend veel spullen hebben die ze eigenlijk niet meer gebruiken. Een verhuizing is daarom het ideale moment om weer fris te beginnen.

Glaswerk en servies

Een goede tip is om glaswerk, kopjes en borden apart in papier in te pakken en in kleine dozen te stoppen. Je kunt ook kleren en handdoeken gebruiken om deze spullen zo tegen schokken te beschermen.

Zelf verhuizen of uitbesteden

Als het om de verhuizing zelf gaat is het belangrijk om te overwegen de verhuizing zelf te doen, of deze uit te besteden. Beide opties hebben voordelen en nadelen. Vraag dan ook verschillende offertes op zodat je weet wat de beste deal is.  

Similar Articles

Populair