Feestje? Geen zorgen over de troep!

afvalbak

Volgens mij is het wel duidelijk dat de meeste feestjes in de lente of in de zomer worden gevierd. Ten eerste is er dan vaak het meeste te vieren (denk bijvoorbeeld aan mensen die geslaagd zijn voor hun examen). Ten tweede speelt het weer in Nederland natuurlijk een grote rol. Feestjes zijn over het algemeen veel leuker als het lekker weer is en ze buiten zijn. Op de meeste feestjes waar ik naar toe ga, speelt er vaak leuke muziek en is er wat lekkers te eten en te drinken.

Nadeel

Je hebt de kop van dit stukje waarschijnlijk gelezen en vraagt je nu af wat het nadeel dan kan zijn. Eigenlijk is het vooral een nadeel als je het feestje zelf organiseert. Het is namelijk zo dat je na een feestje vaak met heel veel zooi blijft zitten. Dat is natuurlijk niet goed voor het milieu maar als we eerlijk zijn, weten we allemaal waar ik het over heb. Er liggen misschien her en der wat kapotte glazen of misschien heb je gekozen voor plastic of papieren bekertjes. Hoe dan ook moet het (waarschijnlijk door jezelf) opgeruimd worden.

Oplossing

Ik zou dit stukje natuurlijk niet schrijven als ik er geen oplossing voor zou hebben, want die is er namelijk! Natuurlijk moet je nog wel zelf opruimen dat kan ik niet voor je oplossing maar als je een beetje een leuke vriendengroep hebt zal het niet al te moeilijk zijn om daar wat mensen voor te vinden. Je kan namelijk een afvalcontainer huren. Nu weet ik alleen niet helemaal zeker of het ook mogelijk is om dit voor een keer te regelen. Op de site staat wel dat het maandelijks opzegbaar is dus zelf zou ik denken van wel. Mocht je het een goed idee vinden, adviseer ik je wel even om het nog wat beter uit te zoeken zodat je straks niet met de gebakken peren zit.

Wat ook handig is, is als je weet hoeveel afval je gaat verzamelen op je feestje want dat moet je namelijk ook nog bepalen. Je kunt bijvoorbeeld een extra grijze bak regelen. Daar gaan ongeveer vier vuilniszakken in. Als je nog meer afval kwijt wilt, is dat ook mogelijk.

Als je hier nu helemaal geen zin in hebt, zou ik het feestje lekker laten organiseren door een bedrijf. Voordeel is dat je niet met alle zooi zit. Groot nadeel is dat het wel een stuk duurder wordt! Hoe dan ook, geniet van de zomer!

Geef een reactie