Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Een zakelijke lening afsluiten voor je onderneming!

Het is een droom van vele mensen en zijn vele mensen er ook al een lange tijd mee bezig, het runnen van een eigen onderneming. Je hebt voor jezelf een ondernemingsplan opgesteld, kapitaal opgespaard en heb je al erg veel werk vooraf gericht net bijvoorbeeld een leverancier, waarna je aan d Walsh kunt gaan met het verkopen. Er zijn verschillende ondernemingen op te starten in verschillende branches, waardoor er ook iedere dag weer nieuwe bedrijven worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Na de registratie kun je aan de slag met je onderneming, maar zul je wel rekening moeten houden met een aantal praktische zaken. In dit blog vergeleken ee he over het afsluiten van een zakelijke bankrekening en over het uitbreiden van het kapitaal met een zakelijke lening! 

Een zakelijke lening berekenen

Wanneer je overweegt om een zakelijke lening of krediet af te sluiten, is het cruciaal om een goede inschatting te kunnen maken van de kosten. Het rendement van een zakelijke lening zal moeten opwegen tegen de kosten ervan, wanneer je er zeker van wilt zijn dat je maandelijkse geldstromen voldoende zijn om aan een opgestelde aflossingsverplichting te doen.

Gekeken naar de kosten zul je rekening moeten houden met een rente tussen 4% en 8,75%, afhankelijk van de financiële situatie van jouw bedrijf. Je betaalt daarnaast een afsluitprovisie aan de kredietverstrekker ter hoogte van 1% tot 3% van het totaalbedrag, en zul je nog bemiddelingskosten betalen van 0,5% – 1%. Verder zijn er nog sommige financiers die jaarlijkse beheer- of administratiekosten in rekening brengen van 0,5% – 1,25% van het leenbedrag. 

Je zult dus rekening moeten houden met de verschillende kosten en kun je gemakkelijk de zakelijke rekening berekenen. Wat zijn nu precies de kosten en hoeveel omzet kun je realiseren met het gebruik van een zakelijke lening, waarna je kunt berekenen wat het jouw onderneming zal gaan opleveren!

Betrouwbaar een zakelijke lening berekenen

Met vele verschillende variabelen is het belangrijk om het aanvraagproces – en de kosten die daarmee gemoeid zijn – goed in beeld te krijgen. Een zakelijke lening aanvragen is namelijk maatwerk, omdat iedere onderneming uniek is en ook recht heeft op een aanbod op maat. De kosten per aanbieder kunnen flink verschillen, maar verschilt ook de manier waarop aanbieders de kosten weergeven.

Kijk eens naar de verschillende leningen die je zou kunnen afsluiten, de voordelen hiervan en het verschil in kosten. Kies een lening die bij jou past, zodat je over een geschikte lening beschikt met duidelijke eisen voor een groter kapitaal!

Similar Articles

Populair