Een weekend vrij

0
628

De dag is begonnen. Het is een heerlijk weekend. En ik was van plan daar optimaal van te genieten. Hiervoor had een aantal plannen. Ik wilde lekker een grote wandeling maken met de hond. Ook wilde ik een taart bakken en exotisch koken. Even wat dingen doen waar ik nu genoeg tijd voor heb. Misschien een wijntje drinken met vriendinnen of even niks doen met mijn vriend. Genoeg keus om uit te kiezen om te doen. Maar ik begon met wandelen met de hond en mijn vriend. We besloten door de wijk rond te lopen. Daar heb je ook een mooie groenstrook wat de hond fijn vindt.

Een korte borrel

We liepen rond de wijk en kwamen wat vrienden tegen. We maakte een praatje wat eindigden met het zitten in de tuin bij hen thuis. Hier hadden we een kleine borrel. We begonnen te praten over het milieu en huizen en over van alles en nog wat. Uiteindelijk vertelde ze wat interessants. Ze vertelde over zonnedakpannen. Ik had geen idee waar ze het over had maar dat werd al snel duidelijk. Zonnedakpannen zijn dakenpannen met zonnepanelen erin verwerkt. Op deze manier is het onopvallend op het huis. Hierdoor ziet het huis er fraaier uit en heb je niet van zulke grote zonnepanelen op het dak. Zo zijn er sneldek dakpannen, keramische zonnepannen, brede dakpannen en zonnepannen uit lei.

Een hele hoop informatie

Bij zo een investering komt natuurlijk een hele hoop kijken. Zonnedakpannen zijn namelijk niet goedkoop. Ze zijn duurder dan zonnepanelen. Daarom moet je ook goed nadenken of je het wil doen. Want naast dat het duurder is, is het rendement iets lager. Maar het geeft je huis wel een hele goede uitstraling en het is milieuvriendelijk ook is het makkelijk te monteren. Ook komen er garanties bij kijken namelijk een vermogensgarantie en een levensduurgarantie. Ook altijd handig om te weten. Door middel van offerte.nl hebben zij leveranciers kunnen vergelijken. Hier hadden ze hun voorkeuren ingevoerd en kregen ze verschillende offertes en de beste opties. Zo bespaar je veel tijd en wordt het werk uit handen genomen.

Veel nadenken

Na al deze informatie te hebben ontvangen was het tijd om naar huis te gaan. De hond werd al moe en wij hadden zelf veel om over na te denken. We gingen zitten op de bank en spraken over de zonnedakpannen. De vraag was of wij dat ook zouden doen. Het ziet er niet uit dat we binnenkort gaan verhuizen dus we hadden nog veel om over na te denken.