Een origineel kinderpartijtje

0
708

Ik kan me nog goed mijn eerste kinderpartijtje herinneren. Het was hoogzomer, ik zat in groep drie. Ik was verreweg de jongste van de klas, en daardoor wat minder stoer dan mijn mede klasgenootjes. Toen ik werd uitgenodigd voor een partijtje bij een vriendinnetje barste ik in huilen uit: ik vond het gewoon dood eng. Maar mijn moeder verzekerde dat het leuk zou zijn dus met tegenzin ging ik naar het partijtje toe.

Het was ook allemaal niet zo spannend: er stond een opblaas speeltoestel met zwembadje in het kleine tuintje van mijn vriendinnetje en we konden cakejes versieren. Het was achteraf een van de meest originele en leuke partijtjes die ik als kind heb gehad. Want vaak kwam – en komt – het nog steeds neer op bowlen of (disco)zwemmen.

Afgezaagde feestjes

En natuurlijk, kinderen vinden ieder uitje leuk. Misschien word ik zelf wel gewoon heel ongelukkig van het idee om wéér een middag tussen gillende kinderen in het water te zitten. Daarom heb ik dit jaar een alternatief bedacht. En het was een groot succes.

Stap één is: dozen kopen. Veel dozen, in alle formaten. En daarnaast alle lege dozen verzamelen die je bij de supermarkt kan vinden. En afgezien van wat snacks en frisdrank zijn dat dan ook alle voorbereidingen die je moet doen.

Creatief dozenfestijn

Wat hebben we gedaan voor de verjaardag van mijn oudste zoon (12 jaar). Bij aankomst werden de kinderen op wat lekkers getrakteerd en daarna stond de verrassing voor ze klaar in de garage. De garage hebben we vol gezet met jawel, dozen. Bewapend met een tiental scharen en heel veel rollen ducctape konden de kids aan de slag. Eigenlijk hebben we ze geen instructies gegeven, maar hun eigen fantasie de vrije loop gelaten. Al gauw kwamen ze op het idee twee forts te bouwen van de dozen. Het werd een jongens tegen de meisjes gevecht. De meisjes knipten mooie versieringen voor in de kamertjes, bouwden sierlijke ronde poorten en een ophaalbrug. Voor de jongens moest het vooral hoog zijn. Toen beide teams hun kasteel hadden gebouwd, maakten ze allebei een reuze-robot die het kasteel van de ander aan zou vallen. Ze knutselden voor elkaar kostuums, maar ook auto’s en andere wagens. Niet alles was natuurlijk geheel bruikbaar, maar met genoeg fantasie werkte het prima.

Afloop

De kinderen hebben zich uren vermaakt, en waren einde van de dag doodop. Ze vonden het jammer hun creatie te moeten verlaten, dus we hebben het nog een weekje laten staan. Ze hebben zelfs een nachtje geslapen in hun eigen kasteeltjes. En uiteindelijk hebben alle handjes ook geholpen met het opruimen van de zooi. Zo zie je maar dat je met weinig middelen een heel geslaagd origineel feestje kan organiseren!