Een dierachtige droom die uitkomt

0
1666

Dierenverzorging

Als klein jongetje wist ik altijd al wat ik wou worden. Het kwam waarschijnlijk doordat toentertijd Zoop! op tv kwam, wat we allemaal dagelijks braaf keken. Hoe deze paar jongeren in een dierentuin mee mochten helpen en zo dagelijks met de gehele natuur in contact kwamen, vond ik echt geweldig. Ik  was regelrecht jaloers, wij hadden thuis alleen een kat en verder dan dat mochten we helaas van mijn moeder ook niet gaan. Het was dan ook niet erg praktisch om olifanten, fretten of tijgers in huis te hebben. Maar toch fantaseerde ik over een baan in de dierentuin, waar je echt een band op zou kunnen bouwen met de dieren en ze dingen kan leren en voor ze mag zorgen. Dit leek me echt geweldig en ik wist dat dat is wat ik later wou doen. Eerst heb ik mijn studie dierenverzorging afgemaakt, wat ook een geweldige interessante studie was, en lekker breed. Je kan daar veel kanten mee op. Richting dierenarts, het asiel of dus de dierentuin. Mijn voorkeur lag nog altijd bij het laatste.

Scheppen maar

Gelukkig had ik vrij snel een stageplek gevonden in een dierentuin die niet ver was van mijn studio. Dit was mijn eerste aanraking met dit werk, en ik vond het geweldig. Mensen grappen vaak dat het alleen maar poepscheppen is en hoewel dat inderdaad een flink stuk van de werkzaamheden omvat, is er zoveel meer reden om dit te doen! Je bent bezig met plannen, voeden, verzorgen en schema’s maken voor de dieren. Er komt echt veel meer bij kijken dan alleen het scheppen van poep hoor! Daarnaast hangt er een hele fijne sfeer in het team waarin ik te werken kwam. De leeftijd is heel afwisselend, jong en oud werkt door elkaar heen en daardoor kunnen we extra veel van elkaar leren.

Goede schoenen

Echter is er één nadeel aan dit werk: hiervoor heb ik altijd bijbaantjes gehad waar ik vooral zittend werk deed, en mijn voeten moeten echt heel erg wennen aan het hele dag lopen. Ik heb dat nog niet eerder gedaan en kwam met een behoorlijk voet- en rugpijn thuis na mijn eerste diensten. Ik wil dit werk zo lang mogelijk blijven doen, dus ik besloot goede schoenen aan te schaffen. Daarom loop ik sinds kort op mijn Ara schoenen met daarin inlegzolen. Dat geeft mij voldoende steun om de hele dag met de dieren om te kunnen gaan. Veel mensen zijn vast jaloers op mijn gave baan!