Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Een aparte brandverzekering afsluiten is niet nodig

Ken je het gezegde "brand is erger"? Wanneer je een keer een brand in je huis hebt meegemaakt, dan weet je dat dat echt zo is. Want het is nogal wat om je hele huis en al je bezittingen te zien opgaan in vlammen. Zelfs als het huis niet volledig afbrandt is de schade in de meeste gevallen niet te overzien. Bluswater en roet zorgen ervoor dat je huis in veel gevallen voor langere tijd niet bewoonbaar is. Je wilt dit, dat spreekt voor zich, te allen tijde voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Maar als het dan tóch misgaat? Dan is het fijn om te weten dat de brandverzekering is inbegrepen bij zowel jouw inboedel- als jouw opstalverzekering.

Een aparte brandverzekering afsluiten is niet nodig

De brandverzekering van toen is de inboedel- en/of opstalverzekering van nu. Dat houdt dus ook in dat de brandverzekering niet meer de enige verzekering is die je afsluit. Met een inboedelverzekering heb je én een brandverzekering én een verzekering tegen waterschade én een verzekering tegen stormschade én een verzekering tegen diefstal in één. Daar heb je dus veel meer aan. Doordat je een compleet pakket aan verzekeringen hebt, hoef je er niet bang voor te zijn dat je net een onderdeel bent vergeten. 

Een inboedelverzekering is de verzekering voor alle losse items

Alle losse, verplaatsbare spullen in en om je huis vallen onder je inboedelverzekering. Denk dan aan je tuinmeubels, je televisie, je matras, je servies en je laptop. Je hoeft dus geen aparte verzekering laptop aan te gaan. Je laptop is, met de inboedelverzekering, zelfs verzekerd wanneer je deze buitenshuis gebruikt. Al moet je dan wel voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Zit je bijvoorbeeld op een terrasje te werken en laat je je laptop op je tafeltje staan als jij gebruik maakt van het toilet? Dan valt de diefstal van deze laptop niet onder de inboedelverzekering.

Een opstalverzekering is voor je huis zelf

Het dak, de muren, de vloeren en de ramen vallen onder de opstalverzekering. Valt er een boom op je huis? Dan schakel je de opstalverzekering in voor de schade aan het dak en de muren en de inboedelverzekering voor de schade aan de spullen die je op zolder hebt staan. Heb je een keukenbrand in je inbouwkeuken? Dan verhaal je de schade aan de keuken en de inbouwapparatuur op je opstalverzekering. De schade aan je pannen en je waterkoker verhaal je op je inboedelverzekering. Twijfel je? Dan neem je gewoon contact op met de klantenservice.

Similar Articles

Populair