Dit mag je niet missen tijdens je volgende autovakantie

0
949

De zomervakantie nadert en half Nederland keert binnenkort terug op de Europese weg. Als je voor het eerst naar het buitenland rijdt, is het zeker spannend. Of je nu met vrienden naar Barcelona rijdt of met je gezin naar campings in Frankrijk rijdt. De tien tips die we tijdens de reis geven, kunnen ervoor zorgen dat je eerste autovakantie echt is wat je wilt.

Houd je documenten bij de hand

Stel je voor dat je werd tegengehouden door een routine-inspectie in Noord-Frankrijk nadat je van chauffeur was veranderd. Natuurlijk is er niets mis met de persoon achter het stuur die beseft dat zijn rijbewijs in de reistas zit die eerst in de auto is geladen. Je bent hier, laad je auto ergens aan de kant van de weg uit om een ​​rijbewijs te halen. Bewaar altijd de belangrijkste items van iedereen in de auto waar je er gemakkelijk bij kan.

Check je auto nog een keer goed na!

Dit is vanzelfsprekend maar veel mensen doen het toch niet, of niet goed. Het is juist slim om een week van te voren je auto even te (laten) checken. Hierdoor weet je zeker dat je veilig op weg kan! Wat veel mensen vergeten wanneer ze naar een warm land gaan dat het ook juist slim is om te kijken naar de ruitenwissen. Goede ruitenwissen zijn van belang om plaatselijk buien te weerstaan en om je raam goed schoon te houden. Met Bosch ruitenwissers weet je zeker dat je goed zit.

Gemakkelijk en zonder file onderweg

Het is slim om ’s nachts te gaan rijden. Niet iedereen rijdt graag in het donker en 's nachts zijn er niet veel plekken open. Maar aangezien je waarschijnlijk grotendeels langs de snelweg rijdt, is er altijd wel een wegrestaurant open. Op deze manier is de weg zowel rustig, waardoor de kans op files klein is. Heb je een kind op de achterbank? Ze beloven halverwege in slaap te vallen. Het is niet alleen lekker stil, je kunt ze ook een plezier doen. Geen enkel kind zit graag twaalf uur in een warme auto. Zorg er daarnaast voor dat je altijd goede navigatie mee hebt! Dit doe je door bijvoorbeeld gebruik te maken van Google Maps. Dit zorgt ervoor dat je altijd up to date bent en precies kan zien waar de files zijn. Daarnaast geeft Google Maps gemakkelijk aan welke route je nog meer zou kunnen nemen om sneller op je bestemming aan te komen.