Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Dit is waarom cacao goed voor je is!

Cacao is in verschillende varianten te verkrijgen. De meeste populaire variant is toch wel chocola. Hoe puurder de chocola, hoe meer cacao erin verwerkt zit. Cacao wordt gezien als superfood en schijnt een positieve werking op de geest en het lichaam te hebben. Daarnaast blijkt cacao ook een erg hydraterende werking op de huid te hebben.

Wat is cacao precies?

Cacao is een product van de cacaoboon welke afkomstig is van de cacaoboom. De massa in de boon wordt onder hoge druk uit de boon geperst en het product dat hierdoor ontstaat wordt cacaopoeder- en boter genoemd. De cacaoboom bloeit het hele jaar waardoor er regelmatig geoogst kan worden. Naast dat de cacaoboter- en poeder gebruikt worden voor eten en drinken, wordt het ook regelmatig verwerkt in cosmetische producten.

Cacao is goed voor je geestelijke gezondheid

Cacao bevat onder andere fenylalanine. Fenylalanine is een stofje dat in het lichaam naar dopamine wordt omgezet. Dopamine zorgt ervoor dat je voldoende energie hebt en je lekker in je vel zit. Naast dat dit ervoor zorgt dat je beter in je vel zit, zorgt het ook voor een hoger libido en kom je na het nuttigen van cacao eerder tot actie.

Cacao is goed voor lichamelijke toestand

Naast dat cacao positief bijdraagt aan de geestelijke gezondheid, levert het ook een aantal voordelen op voor het lichaam. Zo is cacao rijk aan antioxidanten en dat stimuleert je vetverbranding. Bovendien hebben antioxidanten een positief effect op je hart- en vaten en ruimen ze vrije radicalen op. Een ander voordeel van cacao is dat het essentiële mineralen bevat. Zo zit er koper, ijzer en magnesium in cacao. Dit is positief voor de stofwisseling en het immuunsysteem.

Een ander voordeel voordeel van cacao voor het lichaam is dat het je huid beschermd. Dit komt door de vitamine K en E die in de cacao zit. Deze vitaminen dragen bij aan het verminderen van een vroegtijdige huidveroudering. Regelmatig cacao eten zorgt er dus voor dat je minder snel rimpels krijgt.

Hoe profiteer je het meest van de voordelen van cacao?

Als je graag wilt profiteren van de voordelen van cacao, dan kun je het beste kiezen voor rauwe cacao kopen. Je bent er dan zeker van dat alle goede voedingsstoffen nog in de cacao zitten. Mocht je er liever niet te veel werk aan hebben en het graag in de vorm van chocola willen nuttigen, dan is het belangrijk dat je kiest voor een pure reep chocola waarin minimaal 70% cacao zit verwerkt.

Similar Articles

Populair