Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

De leukste ideeën voor een “staycation”

Ken jij de term “staycation” al? Dit is tegenwoordig helemaal hip. Een staycation is eigenlijk een soort vakantie, maar dat terwijl je thuis blijft! Het voordeel van een staycation is dat je het je veel minder reistijd kost en er hoeft ook minder voor geregeld te worden. Een hotel of vlucht boeken hoeft bijvoorbeeld niet, want je blijft gewoon thuis! Bovendien kun je een staycation zo kort of lang maken als je wil. Je kunt een dagje op staycation gaan, maar ook een hele week. Dit is dus veel makkelijker inplannen. Om je een beter beeld te geven van wat het nou precies is, vertel ik je in deze blog over wat leuke staycation ideetjes. Wie weet geeft dit jou wel inspiratie voor een eigen thuis vakantie!

Een dagje wellness

Deze korte staycation is een aanrader voor alle mensen die een druk en chaotisch leven hebben. Trek je een dagje terug en zorg goed voor jezelf. Dit kun je alleen doen, met je vriend of met je beste vriendinnen. Je zult misschien denken dat een dagje wellness wel veel geld kost. Maar dit is helemaal niet zo! Je kunt dit namelijk gewoon thuis doen, en dit is eigenlijk het hele idee van de staycation. Doorzoek je kastjes naar douchegels die je ooit voor kerst hebt gekregen en badbommen die je nooit hebt gebruikt. Of pleeg even een bezoekje aan de Hema en koop voor 10 euro wat verzorgingsproducten. Zet tijdens je wellnessdag de verwarming een graadje hoger (voor deze keer mag het) en steek een aantal geurkaarsen aan. Een andere tip is om je telefoon helemaal uit te schakelen. Dan kun je optimaal ontspannen en ben je even helemaal stressvrij.

Bezoek de natuur in jouw omgeving

Toen mijn Spaanse vriendin laatst naar Nederland kwam, was zij zwaar onder de indruk van de nederlandse natuur. Toen realiseerde ik mij dat de Nederlandse natuur inderdaad echt prachtig kan zijn. Voor mijn korte staycation met mijn vriend besloten wij daarom een elektrische fiets te huren en hiermee door de natuur in onze omgeving te fietsen. Dit hebben wij drie dagen lang gedaan en het was heerlijk! Zo fietste wij met de eerste dag met de elektrische fiets naar het Amsterdamse bos. Hier hebben we een uurtje door het bos gewandeld, hebben we de kinderboerderij bezocht en hebben we een biertje gedronken in een cafe. Een andere dag fietsten we langs het water waaraan we rond lunchtijd picknickte. Door mijn kantoorbaan kom ik maar weinig buiten, dus deze staycation in de buitenlucht was precies wat ik nodig had!

Similar Articles

Populair