De ideale kerst

0
647

Kerst ziet er dit jaar een beetje anders uit. Gelukkig hebben we al een poosje gehad om ons daarop voor te bereiden. Van de zomer zag de wereldsituatie er voor ons landje nog wel goed uit maar helaas moeten we nu toch extra oppassen, de feestdagen zijn geen uitzondering. Maar hoe regel je in deze tijd nu een gezellig avondje? In deze blog vertel ik het je.

Goed geregeld

Allereerst is het belangrijk dat je ten alle tijden de regels goed in de gaten blijft houden. Op het moment dat ik dit schrijf mag je drie mensen uitnodigen met de kerstdagen. Dus voor nu houd ik dat even aan. De regel is natuurlijk nog wel dat je ook dan anderhalve meter afstand moet kunnen bewaren. In deze situatie is het handig om de boel goed vooraf te regelen. Nodig je gasten ruim van tevoren uit en bespreek met elkaar hoe je dit zo veilig mogelijk gaat aanpakken.

Een hapje prikken

Het is vooral handig om de tijd samen zo goed mogelijk in te delen. Ik ben zelf altijd voor een kerstdiner. Maar om nou met drie man om een traditioneel kerstdiner te gaan zitten? Nee bedankt. Gelukkig zijn er ook tal van andere opties. Zo doen wij dit jaar een kerstborrel. We maken allemaal kleine hapjes en gaan hier dan in de woonkamer van genieten. Zo zitten we automatisch verder uit elkaar dan als we aan de eettafel zouden zitten, maar zo voelt het niet.

Proost op de feestdagen

En bij al dat lekkers hoort natuurlijk een drankje. Ik denk dat bij zo’n ‘niet-traditioneel’ kerstdiner ook een niet traditioneel drankje hoort. Zo hebben wij ervoor gekozen om verschillende whisky’s uit te proberen. Natuurlijk moet je hierbij je zelf en je eigen grenzen in de gaten houden. Maar het is een leuke activiteit voor de volwassenen waarbij de afstand nog steeds wordt gehouden. Wie weet ontdek je nog een nieuw favoriet drankje. Kijk hier voor goede whisky aanbiedingen. Niet zo van de whisky? Kijk dan voor wijn aanbiedingen.

Houd het klein

Met de huidige maatregelen zijn we uiteraard genoodzaakt om het klein te houden maar je hoeft in principe helemaal niemand uit te nodigen, je kan het ook bij je eigen huishouden houden. Wie weet hoe relaxed dat is nu we een jaartje niet alles uit de kast hoeven te trekken. We kunnen net zo goed met onze partner of inwonende vriend of vriendin een whisky opentrekken en in onze foute kerstpyjama’s op de bank hangen. Welke kerstfilm staat er bij jullie op het programma?