Dames coltruien, bestel ze nu

0
743

Dames coltruien liggen bijna weer in de winkel dus dames, bereid je voor. Het mag nu dan nog wel warm zijn buiten, maar zodra de zomer op zijn eind draait adviseer is snel te gaan shoppen. De mode voorspellingen zijn namelijk dat dames coltruien helemaal terug komen van weggeweest en het modestatement van seizoen 2019 2020 gaan worden in de iets wat koudere periodes van het jaar. Het is momenteel natuurlijk net een paar dagen boven de 30 graden geweest, en dan zijn dames coltruien wel het laatste waar je aan denkt. Maar zodra het weer weer iets kouder gaat worden, zullen ze weer massaal uit de kast getrokken en gekocht worden door de dames van Nederland.

Dames coltruien zijn hip

De dames coltruien zijn hip. Maar wat is een coltrui nou eigenlijk precies? Een coltrui is een kledingstuk die wordt gebruikt om het bovenlichaam te bedekken. Een coltrui wordt vaak gezien als een trui met lange mouwen, en een hoge kraag die de nek bedekt. De nek is dan vaak volledig bedekt. Het engelse woord voor coltrui is turtleneck. Dit betekend letterlijk vertaald de nek van een schildpad omdat de kraag van een coltrui daar met een beetje fantasie mee te vergelijken is. De coltrui wordt vaak gebruikt omdat het je hele bovenlichaam goed warm houd, of om met semi formele gelegenheden je lichaam bedekt te houden. De pionier van de coltrui, voormalig Apple directeur Steve Jobs, deed ook altijd zijn iconische zwarte coltrui aan tijdens presentaties. Wat daardoor later ervoor gezorgd heeft dat de coltrui ook als formeel geaccepteerd wordt. Daarom zie je het ook nog wel eens gebeuren dat er bij een semi formeel evenement mensen de coltrui implementeren in hun outfit. Sommige gaan in de kale coltrui, en andere dragen weer een coltrui met daar een jasje of colbertje overheen. Maar tegenwoordig is de coltrui ook voor dames een fashion statement. Implementeer nu een dames coltrui in je outfit voor het najaar en iedereen wordt spontaan jaloers.

De coltrui moet je in de kast hebben

Sinds de introductie van de coltrui is de populariteit redelijk fluctuerend geweest. Zo rond de jaren 70 en 80 werd de coltrui razend populair. Dis is weer een beetje afgezakt in de jaren 90, en weer volledig teruggekeerd in deze tijd. De dames coltruien zijn op het moment ook weer helemaal terug van weggeweest. Super hip en een must have voor iedere kleding kast. Haal er snel een stel in huis voor het najaar. Voorbereiding is het halve werk.